SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lekarna Ljubljana umika iz prodaje sedem galenskih izdelkov

3

termometer

Lekarna Ljubljana iz prodaje umika sedem izdelkov, ki so jih tržili kot galenska zdravila.

Agencija za zdravila in medicinske pripomočke ugotavlja, da bi jih za prodajo morali registrirati kot zdravila. Po besedah direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča je umik omenjenih izdelkov iz prodaje poslovna odločitev lekarne.

Na odločbo se bodo odzvali po prejetju

Odločbo za umik omenjenih izdelkov iz prodaje pa je lekarni v petek izdala tudi javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke. Po besedah vodje marketinga Lekarne Ljubljana Urške Vračun podjetje v petek odločbe agencije še ni prejelo, na odločbo pa se bodo odzvali po prejetju, predvidoma danes.

Galenski izdelki ne smejo biti zamenjava za razpoložljiva industrijsko izdelana zdravila

Agencija je zaznala kršitev zakona o zdravilih v delu, ko ponudnik pri izdelku, za katerega bi moral imeti dovoljenje za zdravilo, tega ni pridobil. Galenski izdelki naj bi pokrivali predvsem tista področja, ki jih industrijsko izdelana zdravila ne pokrivajo, je na nedavni novinarski konferenci poudarila direktorica agencije Martina Cvelbar.

Ob tem je dodala, da galenski izdelki z vidika javnega zdravja ne smejo biti zamenjava za razpoložljiva industrijsko izdelana zdravila. Ta imajo namreč višji standard zagotavljanja kakovosti, varnosti in učinkovitosti. Globa za tako kršitev zakona znaša med 8000 in 120.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin