TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 7. 2010,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 6. 7. 2010, 12.16

8 let

Jazz po Primorsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jazz glasba je lahko tudi igriva, optimistična in lahkotna.

Nocoj, ob 20.20, bo svojo različico, poimenovano kar "primorski jazz", v idiličnem župnijskem vrtu Pastoralnega centra Georgios v Piranu, predstavil Teo Collori z zasedbo Peaceful Colors, ki je pravkar izdala prvenec Fragments.

Kako se je rodila vaša ljubezen do kitare in kolikšen je bil pri tem vpliv očeta, Giannija Collorija, nekdanjega kitarista Faraonov? "Kitaro sem začel igrati šele v osmem razredu, ko jo je brat prinesel domov. Vadil sem več kot on in si jo počasi prilastil. Ko sem bil še čisto majhen, sem bil nekajkrat na očetovem špilu, in kot se spominjam, se mi je to, da tata igra, zdelo super ... Mogoče je to vpliv očeta. Sicer sem se pa igranja lotil samoiniciativno."

Kdo so vaši kitarski vzorniki? "Nimam posebnih vzornikov med kitaristi. Všeč so mi Kurt Rosenwinkel, John Scofield, Bill Frisell ... Najraje in najpozorneje poslušam bobnarje, kot so Bill Stewart, Ali Jackson, Brian Blade ali Jeff Ballard. Mislim da so prav bobnarji moji največji vzorniki."

Bobnarji?! Sliši se nenavadno. "Vedno znova me impresionira muzikalnost bobnarjev, saj igrajo na instrument, na katerega ni mogoče igrati harmonij in melodij, slednje le delno. Torej so nekako omejeni, kar dodatno stimulira njihovo kreativnost. Ko poslušam bobnarje, ki igrajo in ne le tolčejo po bobnih, me to blazno navdihuje."

Poznamo vas kot studijskega glasbenika iz sodelovanj s Trkajem, Alenko Godec ... Kako je dozorela odločitev za samostojno ploščo? "Nisem studijski kitarist - to je za natančne in urejene tipe. (smeh) Že od samega začetka sem bil poln nekih idej, ki so se kopičile v meni, a sem bil preobremenjen s preigravanjem tujih komadov v neštetih bendih. V nekem trenutku sem s tem prenehal in se osredotočil na svoje kompozicije, za kar sem si zdaj zelo hvaležen. Sam se skozi avtorsko delo najbolje izrazim."

Ne spreglejte