SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izteka se razpis za najem Steklarske nove

2

termometer

Danes se izteka rok, do katerega stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola pričakuje ponudbe za najem delujočega dela podjetja.

"Podatke o potencialnih najemnikih bomo imeli v sredo," je povedal Rola, ki je razpis objavil pred tednom dni.

"Povpraševanje obstaja" Povpraševanje po najemu delujočega dela podjetja obstaja, je dejal Rola. Med drugimi naj bi se za najem zanimala Steklarna Rogaška, interes izkazujejo tudi nekatera druga podjetja.

Rola se je zato odločil za dva tedna podaljšati pogodbo z Geoplinom o dobavi plina ter pogodbo z Elektrom Celje o dobavi električne energije. Če bi ugasnili steklarsko peč, potem proizvodnje ne bi mogli več nadaljevati, je odločitev o podaljšanju pogodb utemeljil stečajni upravitelj Steklarske nove.

"Trenutno v podjetju dela 40 do 45 delavcev" Poudaril je, da trenutno v podjetju dela še 40 do 45 delavcev Steklarske nove, ki je šla v stečaj, saj jo njena 100-odstotna lastnica Kapitalska družba (Kad) ni hotela dokapitalizirati. Rola je še zatrdil, da bo v primeru izbire najemnika za delujoči del proizvodnje, nanj prenesel pogodbi o dobavi plina in elektrike.

Glede popisa stečajne mase je Rola pojasnil, da ta še poteka, saj ima podjetje nekaj počitniških objektov tudi na Hrvaškem.

"Strategija Kada ni več v ospredju" Stečajni upravitelj se je tudi že srečal s predstavniki Kada, ki je pred uvedbo stečaja napovedoval ohranitev zdravega jedra Steklarske nove. Strategija večinskega lastnika z uvedbo stečaja po njegovi oceni ni več v ospredju, razen v primeru, da bi Kad sam ponudil najemnika ali kupca, vendar sam kot stečajni upravitelj nima takšne informacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin