TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 19.02

8 let

Hram Holding: Posojila so ustrezno zavarovana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V družbi Hram Holding so danes zanikali, da bi imeli pri Novi Ljubljanski banki (NLB) najeta neustrezno zavarovana posojila.

Kot je Hram Holding objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze, ima več kot 22 milijonov evrov kapitala, delež obveznosti v financiranju pa je nižji od 20 odstotkov. "Poslovni položaj družbe Hram Holding je takšen, da ga poslovne banke uvrščajo v najvišje bonitetne razrede," dodajajo. "Edina povezanost z Ultro je En plus" Edina povezava z družbo Ultra - ki naj bi imela po poročanju nekaterih medijev prejšnji teden pri NLB najeta nezavarovana posojila - je stoodstotni delež družbe En plus, ki ga je Hram holding kupil od Ultre. Tudi podjetje En plus je vsa najeta posojila ustrezno zavarovalo, še pravijo v Hram Holdingu, kjer objavljanje vsebin o družbi "na podlagi neresničnih in nepreverjenih navedb iz anonimnih pisem" ocenjujejo kot "zlonamerne in škodljive za dobro ime podjetja".

NLB: Posojila ustrezno zavarovana Da so posojila ustrezno zavarovana, so v petek zatrdili v podjetju Ultra in, potem ko je Ultra banko razvezala molčečnosti, tudi v NLB. Izpostavljenost NLB do skupine Ultra sicer znaša 5,7 milijona evrov. V Ultri so še zatrdili, da nimajo ne poslovne ne lastniške povezave s t.i. tajkuni, tajkunskimi krediti, družbo Hram Holding ali katerokoli družbo iz katerekoli davčne oaze. V zvezi s tem je v petek kandidat za poslanca v Evropskem parlamentu iz vrst SDS Mirko Zamernik predsednika vlade Boruta Pahorja javno pozval k takojšnjemu in odločnemu ukrepanju.

Golobič: Politične diskvalifikacije TVS Zamernik je omenil navedbe v četrtkovih Odmevih na TV Slovenija, da obstajajo "posvečena" podjetja, ki so lahko dobila "enormno visoke kredite brez vsakih zavarovanj". Pri tem je bilo omenjeno podjetje Ultra, v katerem je bil zaposlen predsednik stranke Zares in sedanji minister za visoko šolstvo Gregor Golobič. Ta je v petek dejal, da gre pri poročanju TV Slovenija za "niz lažnivih trditev z namenom politične diskvalifikacije in poskusa preusmerjanja pozornosti oz. preprečevanja nadaljnjega razkrivanja spornih početij uprav bank, njihovih nadzornih svetov in prejšnje vlade, k čemur je zavezana stranka Zares".

Kresalova: Tipična negativna kampanja Na Zamernikovo pismo sta se danes odzvala predsednica stranke LDS Katarina Kresal ter poslanec Zaresa in kandidat na evropskih volitvah Ivo Vajgl. Kresalova pravi, da so očitki Zaresu "tipična negativna kampanja" ter da diskreditacija leti v okviru evropskih volitev, "zato se tukaj pridružujem kolegi Golobiču ob tem, da ostro zavrača tak način napadov na njegovo stranko". Zatrdila je, da LDS s tem nima nič in da bi nekdo očitno "rad umetno zanetil spor med nami".

Vajgl: Vrsta indicev, da so avtorji iz SDS Po Vajgljevih besedah je Zamernik že pred pisanjem omenjenega pisma vedel za navedbe NLB glede zavarovanosti kreditov. "Obstaja vrsta indicev, ki pričajo o tem, da so avtorji lažnega obtoževanja o nezavarovanih kreditih Ultri iz SDS. Pismo kandidata na evropskih volitvah daje misliti, da je bila zadeva izmišljena prav zaradi teh volitev in meče temno luč na celotno volilno kampanjo," je prepričan Vajgl.

Janša je v soboto o navedbah, da je za anonimo SDS dejal, da se SDS ni vmešavala v koalicijske spore glede Nove ljubljanske banke, vodstev in kreditov. "To so koalicijske zgodbe," je povedal.

Ne spreglejte