SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Grčijo zajel snežni vihar

2

termometer

Celotno Grčijo je v noči na nedeljo zajelo območje nizkega zračnega pritiska z močnim sneženjem, močnim vetrom in nizkimi temperaturami. Močno sneži tudi v Turčiji.

Po besedah očividcev je tudi Atene prekrila tanka snežna odeja. Termometri v Atenah so pokazali okoli nič stopinj Celzija. Na mnogih cestah v predmestju grške prestolnice je promet zaradi snega in ledu močno moten, večina ladij pa je zasidranih v pristaniščih. Temperature se bodo spustile do -15°C Po napovedih vremenoslovcev se bodo temperature v večjem delu države spustile celo do minus 15 stopinj Celzija. Grške oblasti so v stanju pripravljenosti, policija je tovornjakom prepovedala vožnjo po vseh glavnih cestah po državi, v višje ležečih predelih pa voznikom svetujejo uporabo zimske opreme.

Sneg je ohromil tudi Turčijo

Močno sneženje je danes zajelo tudi Turčijo. Glavne ceste po državi so zaradi snega zaprte, promet je zelo oviran, notranji leti so odpovedani, ustavljen je trajektni promet. Na tisoče naselij po celi državi je odrezanih od sveta. Vremenoslovci tudi za naslednje dni napovedujejo obilo snežnih padavin. V nekaterih provincah so oblasti v ponedeljek preventivno odpovedale šolski pouk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin