Gorenjsko je čistilo okoli 20.000 prostovoljcev

V največji okoljski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu so organizatorji našteli več kot 19.000 prostovoljcev.

Na Gorenjskem naj bi po zadnjih podatkih čistilo okrog 20.000 ljudi. V Mestni občini Kranj se je na čistilni akciji Očistimo Slovenijo po prvih podatkih organizatorjev zbralo okoli 1500 prostovoljcev. Pri čiščenju nezakonitih odlagališč in okolice pa se jim je pridružil tudi evropski komisar za okolje Janez Potočnik.

V MO Kranj so se lotili preko 140 divjih odlagališč V Mestni občini Kranj so se sicer v okviru akcije Očistimo Slovenijo lotili prek 140 divjih odlagališč, hkrati pa so se tudi odločili posaditi grmovnice in drevje na brežini pod Pungertom. Tam naj bi na pobudo jamarskega društva Carnium dopoldan posadili okoli 110 sadik. Čistili pa so tudi v drugih občinah okoli Kranja. Med drugim je v Podbrezjah na akciji sodeloval predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije Karel Lipič.

Vse odpadke naj bi pobrali do srede Po pričakovanjih naj bi v akciji po vsej državi očistili večino divjih odlagališč in sprehajalnih poti. Očistili naj bi okoli 20.000 ton kosovnih in komunalnih odpadkov, za nevarne odpadke pa bodo poskrbele pristojne službe. V kranjski občini pa naj bi zbrali okrog 400 kubičnih metrov odpadkov. Odvoz odpadkov se bo danes končal predvidoma ob 20h, koncesionarji Direkcije za ceste pa bodo delali tudi jutri in predvidoma vse odpadke pobrali do srede.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano