TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 9. 2010,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 23. 9. 2010, 13.40

8 let

Gazela osrednje Slovenije je podjetje Avtenta.si

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba medijskih vsebin Dnevnik, d. d., je razglasila gazelo osrednje Slovenije 2010. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in tretji finalist izbora za naziv zlata gazela 2010 je podjetje Avtenta.si.

Podjetje je specializirano za telekomunikacijske in informacijske rešitve. Sicer je 100 gazel osrednje Slovenije v petih letih, od leta 2004 do 2009, prihodke povečalo za 4-krat. Najhitreje rastoča podjetja regije so rasla tudi po številu zaposlenih, saj so v petih letih ustvarila 1.806 delovnih mest.

Avtenta.si je srednje veliko podjetje, ki združuje telekomunikacijska in informacijska znanja za učinkovite poslovne procese. Za podporo poslovanju in poslovnemu odločanju partnerjem prilagodijo poslovno-informacijski sistem (tako programsko kot strojno), izboljšajo upravljanje odnosov s strankami, postavijo notranji ali zunanji portal ali poskrbijo za večjo učinkovitost računalniške in telekomunikacijske tehnike. Podjetje, ki ga vodi direktor Iztok Klančnik, je med leti 2004 in 2009 zabeležilo indeks rasti 641, lani pa ustvarila dobrih 30 milijonov evrov prihodkov. Število zaposlenih je v zadnjih štirih letih podvojila. Podjetje, s povprečno starostjo 36 let, je priznani partner svetovnim informacijskim velikanom, kot so SAP, Microsoft, CISCO, IBM, HP, Oracle, Juniper, EMC², Prometric in drugi.

Obrazložitev komisije V obrazložitvi je komisija zapisala: Avtenta.si je v petih letih prodajo skoraj posedmerila in tako utrdila svoje mesto med največjimi slovenskimi družbami za sistemsko integracijo. Zaposleni so glavni kapital, ki ga podjetje skrbno neguje: vzpostavljena imajo razvita orodja in modele za upravljanje in razvoj osebnih kompetenc in vodenje s pomočjo ciljev. Profesionalni managerski pristop, prepleten s podjetniško ustvarjalnostjo, daje konkretne rezultate tudi v dodani vrednosti, ki se je v Avtenti.si v letu 2009 povzpela na 53.883 EUR na zaposlenega. Poleg zavidljivih rezultatov, vzpostavljenih sistemov upravljanja ter ambicije mednarodnega razvoja je metodološko komisijo prepričala nesporna usmerjenost v notranjega in zunanjega kupca, ki odlikuje Avtento. "Prav zato jih v letu 2010 pričakujemo tudi med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci, ki jih izbira Zlata nit," je v svojo utemeljitev zapisala ena od članic metodološke komisije ...

Med nominirance za gazelo osrednje Slovenije 2010 je metodološka komisija poleg podjetja Avtenta.si izbrala še uvoznika in distributerja vodilnih založnikov računalniških iger podjetje Colby in Siliko, ki se ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz gume.

1.806 novih delovnih mest Število zaposlenih in dodano vrednost so gazele osrednje Slovenije v istem obdobju povečevale po nižji stopnji, kot to velja za prodajo: od leta 2004 do 2009 je število zaposlenih s 1.948 naraslo na 3.755. To pomeni približno podvojitev zaposlitev ali 1.806 novo ustvarjenih delovnih mest, dodano vrednost pa so povečale 2,2-krat. Gazela, uvrščena na lestvico, je v letu 2009 v povprečju zaposlovala 39 zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa se je približala številki 60.000 evrov na zaposlenega. Indeks prihodkov iz prodaje stotih najhitreje rastočih podjetij osrednje Slovenije, ki se upošteva pri oblikovanju lestvice, je med letoma 2004 in 2009 dosegel vrednost 396. Skoraj štirikratno povečanje prodaje v petih letih kljub pojemanju še vedno močno presega povprečno rast prihodkov gospodarstva regije, ki je prodajo v tem obdobju povečalo za 1,4-krat.

Ne spreglejte