TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 14.39

8 let

Dovolj podpisov za izredno skupščino o razrešitvi Živčec Kalanove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ljubljanskem regijskem odboru Zdravniške zbornice Slovenije so zbrali dovolj podpisov in vložili zahtevo za sklic izredne skupščine o predčasni razrešitvi predsednice zbornice Gordane Kalan Živčec.

Njihov glavni očitek je, da je v času njenega predsedovanja padel ugled zbornice, pojasnjuje Stanko Vidmar iz ljubljanskega regijskega odbora.

Očitajo ji številne napake v zadevi Nekrep Podpisniki zahteve za sklic izredne skupščine po Vidmarjevih besedah prav tako niso zadovoljni z nekaterimi odločitvami glede gradnje nove stavbe Domus medica, predsednici pa očitajo tudi številne napake v postopkih v zadevi Nekrep. "Javnost ni na naši strani, ankete kažejo slabo podporo, kar je pa slabo," poudarja Vidmar, ki vodi ljubljanski regijski odbor za bolnišnično in specialistično zdravstvo.

Seja naj bi bila sklicana v treh tednih Svojo zahtevo za izredno skupščino so po njegovih besedah utemeljili s tem, da je kršen člen statuta, ki zbornici nalaga tudi skrb za ugled. "Računamo, da bo izredna seja v treh tednih," je dejal. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik zdravniške zbornice Valentin Hajdinjak, pobude za sklic izredne skupščine še niso prejeli. Ko jo bodo dobili, jo bodo posredovali predsednici skupščine Urški Salobir Gajšek, ki nato skliče sejo skupščinskega sveta, na kateri odločijo o datumu sklica skupščine. Kdaj bi to lahko bilo, Hajdinjak ne ve, a se bodo po njegovih besedah postopki, če je pobuda v skladu s statutom, hitro odvili.

Zbrali so 20 podpisov Kot je pojasnil Vidmar, je zahtevo podpisalo 18 zdravnikov iz ljubljanskega odbora ter dva delegata skupščine od drugod. Sicer se od 23 zdravnikov v ljubljanskem odboru po njegovih besedah z omenjeno zahtevo ne strinja le eden. Na vprašanje, kako je s podporo v drugih odborih, pa odgovarja, da stanja drugje ne pozna, ob tem pa se sprašuje, "zakaj bi bili samo ljubljanski zdravniki tako posebni".

Na marčevski seji so ji izglasovali zaupnico V ljubljanskem regijskem odboru so sicer pobudo za glasovanje o zaupnici Živčec Kalanovi podali že na marčevski redni seji skupščine, ki je potekala konec marca, vendar pobuda zaradi proceduralnih zapletov ni bila uvrščena na dnevni red. Na seji so nato na pobudo Živčec Kalanove vseeno glasovali o njeni zaupnici, podporo ji je izreklo 44 članov skupščine od 78 navzočih. Na aprilskem srečanju predsednice zbornice z ljubljanskimi zdravniki so jo ti ponovno pozvali, naj odstopi.

Ne spreglejte