SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dokapitalizacija Mure neuspešna

4

termometer

Dokapitalizacija družbe Mure v višini 8,5 milijona evrov ni uspela. Nihče od institucionalnih lastnikov, ki imajo v lasti skoraj 70 odstotkov delnic, do polnoči niso prijavili vpisa delnic.

Vodstvo Mure po besedah prokurista Zdenka Podlesnika ne pripravlja novega predloga dokapitalizacije, zato želijo, da vlada čimprej predstavi načrt za prevzem Mure, kot so to napovedovali predstavniki vlade. Časa za Muro ni več veliko, je poudaril Podlesnik in dodal, da se Mure samo po kapitalskih metodah ne da rešiti, zato je potrebno čimprej pripraviti celovito rešitev za družbo.

Revizorji opravljajo pregled Mure za državo Podlesnik ni želel ugibati, koliko časa Mura še lahko zdrži v sedanjih razmerah in kdaj bi država lahko prevzela družbo, dejal pa je, da so revizorji, ki opravljajo skrben pregled Mure za državo, v družbi, vodstvo pa jim dostavlja vse potrebne podatke.

Nadzorni svet Mure je v petek na dopisni seji dovolil upravi, da omogoči pregled stanja. Skupina strokovnjakov, ki jih je določila Slovenska odškodninska družba (Sod) kot manjšinski, 12-odstotni lastnik podjetja, naj bi stanje skrbno pregledala, saj želi imeti država natančno sliko. Na podlagi tega naj bi se vlada do sredine junija odločila, katere dele bo dokapitalizirala.

Forjan: Sindikat zaenkrat ne želi zaostrovati razmer Kot je povedal prvi sindikalist v družbi Drago Forjan, jih tak razplet ni presenetil. Sindikat kakšnih ukrepov za zdaj ne pripravlja, saj ne želi zaostrovati že tako težkih razmer.

Forjana skrbi, kaj bo pokazala revizija Proizvodnja po Forjanovih besedah teče v skladu s skrajšanim delovnim časom oziroma imajo "delo za sproti", sindikat pa je zelo zaskrbljen, kaj bo pokazala revizija. Pojavljajo se namreč govorice o veliki lanski izgubi hčerinske družbe Trendline v Nemčiji, ki naj bi po nekaterih podatkih naj dosegla 2,6 milijona evrov.

Z Muro je lahko konec že v tem mesecu Po neuradnih podatkih je finančno stanje Mure zelo slabo, saj naj bi samo bankam za posojila dolgovala 22 milijonov evrov, veliki pa so tudi dolgovi za prispevke in komunalne storitve, tako da dolgovi že precej presegajo vrednost kapitala podjetja. Dodatne skrbi pa zbujajo napovedi, da je lahko z Muro konec že v tem ali najpozneje prihodnjem mesecu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin