SiolNET. Digisvet
1,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaledenela vam bo kri: roboti se prebujajo #video

1,06

termometer

Podjetje Engineered Arts iz Cornwalla v Združenem kraljestvu je razkrilo svoj dolgoletni projekt z imenom Ameca. Posnetek, ki prikazuje robotovo prebuditev, si je od prejšnjega tedna nabral že več kot štirideset milijonov ogledov.

Ameca je android z izjemno podobnostjo človeškemu bitju. Ima sivo "kožo" in je bil namenoma oblikovan brez rasnih in spolnih značilnosti. Podjetje ga je označilo kot najbolj naprednega robota na področju humanoidne robotike.

Človeški obraz je ključnega pomena pri medsebojni človeški komunikaciji in v robotiki si že dolgo časa prizadevajo posnemati te gibe. Za izražanje namreč obraz potrebuje več kot štirideset mišic. Da bi se temu gibanju čim bolj približali, so inženirji podjetja Engineered Arts potrebovali petnajst let.

Namen tega robota je biti ohišje, ki bo v sebi nosilo umetno inteligenco. Njegova cena bo znašala več kot sto petnajst tisoč evrov.

 

živi roboti Digisvet Prvi živi roboti se znajo razmnoževati #video koronavirus Digisvet Robot, ki uničuje bakterije in viruse, tudi covid-19 #video d Digisvet Impresiven posnetek robotov, ki vas bo pustil odprtih ust #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin