Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 16.35

8 let

Vselitev druge generacije TSstartup

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od 41 prijavljenih ekip si je svoje mesto v drugem krogu Telekomovega podjetniškega pospeševalnika izborilo 11 ekip.

Danes so prostori podjetniškega pospeševalnika TSstartup dobili 30 novih stanovalcev, članov 11 ekip, ki so najbolj prepričali s svojimi idejami s področja spletnih in mobilnih aplikacij. Ti bodo svoje ideje tu razvijali naslednje štiri mesece, Telekom Slovenije jim bo poleg prostorov in računalniške infrastrukture zagotovil tudi pester nabor predavanj, mentorske nasvete, možnosti potencialno koristnih poslovnih stikov in drugo podporo, ki si je mlada podjetja brez tovrstne podpore največkrat ne morejo privoščiti.

Od čebeljega panja, hotela do športnih terenov Delovanje drugega kroga podjetniškega pospeševalnika TSstartup je zelo podobno lanskemu, prvemu krogu. Pomembna razlika je, da so tokrat prek hčerinskih podjetij Telekoma Slovenije k sodelovanju povabili tudi mlade podjetnike iz tujine, je pojasnil izvedbeni vodja podjetniškega pospeševalnika TSstartup Aleš Smokvina. "Iz tujine smo prejeli devet prijav, štiri smo povabili na zagovor, a med izbranimi enajstimi ni niti enega iz tujine, ker nas niso prepričali," je pojasnil.

Izbrane ekipe so predstavile ideje od spletno-mobilne aplikacije za nadzor razmer v čebeljem panju, računalniškega nadzora in oblikovanja vodnega zida do programa za učinkovito komunikacijo zaposlenih v hotelskih prostorih, preprostejše nakupovanje živil, upravljanje s športnimi tereni … Podobno kot v prvem krogu bomo vse sodelujoče ekipe tudi tokrat predstavili na svojih straneh.

Dobro za vse O pomenu in dodani vrednosti TSstartupa za mlade podjetnike je na odprtju govoril tudi eden izmed članov ekipe Fylet, enega od dveh zmagovalcev prve generacije TSstartup. Poudaril je, da so prav v TSstartupu ugotovili, kaj so resnični izzivi pri uresničevanju dobre ideje, in da jim je TSstartup pomagal fokusirati prizadevanja. "Sprva so nas tako kritizirali in gnali, skoraj smo že obupali, a zdaj vemo, zakaj, in smo jim hvaležni," je opogumil nove stanovalce Vojkove 45.

Pomočnik predsednika uprave Telekoma Slovenije Marko Boštjančič je ob tem poudaril, da je nekaterim izmed ekip udeleženk prve generacije uspelo pridobiti vlagatelja in razvojno pot nadaljevati v tujini. Enak nagradni sklad 30 tisoč evrov je Telekom Slovenije namenil tudi drugi generaciji. "Kar je dobro za mlade podjetnike, je dobro tudi za Telekom Slovenije in Slovenijo," je izkušnje iz prve generacije strnil Boštjančič.

Ne spreglejte