Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
8.01

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Huawei

Natisni članek

advertorial aplikacije Huawei

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 8.01

2 meseca, 2 tedna

Vrata, ki vam odprejo dostop do milijonov aplikacij

Vsebino omogoča Huawei
Huawei apps

Aplikacije na pametnih telefonih dodajajo novo dimenzijo spoznavanju sveta. Z dobrimi aplikacijami lahko postanemo pravi raziskovalci in skoraj profesionalni vrtnarji.

S telefonom v naravo po nova spoznanja

Za nekatere je jesen najlepši letni čas. Sprehod po jesenskem gozdu si lahko popestrimo tudi z različnimi aplikacijami na pametnem telefonu, ki nam pomagajo še bolj spoznati rastline okrog nas. Tako bo naš najljubši gozd oziroma sprehajalna pot dobila novo vznemirljivo dimenzijo.

Novo orodje za iskanje aplikacij na telefonih Huawei, Petal Search – Find Apps, ki je nastalo v partnerstvu z vodilnimi globalnimi in evropskimi spletnimi iskalniki, uporabnikom ponuja inovativno in raznoliko izkušnjo iskanja.

Aplikacije, ki bodo spremenile vaš pogled na kraje, kjer se najraje sprehajate

gozd jesen sprehod | Foto:

Izobraževalnih aplikacij je vedno več, med njimi pa najdemo tudi takšne, ki bodo iz nas naredile pravega poznavalca.  Odkrijte raziskovalca v sebi in na vrtu ali v gozdu uživajte v spoznavanju čudovitega sveta rastlin in živali.

PlantNet Identification Plante | Foto: PlantNet Identification Plante

Za tiste, ki nimate tega privilegija, da bi se vam na sprehodih po naravi pridružil kakšen botanik ali vsaj dober poznavalec,  je vrhunska možnost aplikacija PlantNet Identification Plante, ki vam omogoča prepoznavanje rastlin s preprostim fotografiranjem s pametnim telefonom. Z uporabo te aplikacije pomagate tudi znanstvenikom, saj gre za velik projekt: vse rastline, ki jih fotografirate, zbirajo in analizirajo znanstveniki po vsem svetu, da bi bolje razumeli razvoj biotske raznovrstnosti rastlin in ga bolje ohranili.

Plant Snap
 | Foto: Plant Snap

Z aplikacijo PlantSnap lahko takoj prepoznajte rastline vseh vrst kjerkoli na svetu. Cvetje, drevesa, grmički, kaktusi, gobe in drugo lahko hitro prepoznate z orodjem PlantSnap, ki ga ponuja Earth.com. Mobilna aplikacija je zasnovana za hitro prepoznavanje cvetja, rastlin in dreves povsod po svetu. Aplikacija je brezplačna, vendar boste morali za uporabo vnesti svoj elektronski naslov. Trenutno je v bazi več kot 625 tisoč primerkov rastlin, baza pa se stalno povečuje.

Priporočamo še eno zelo uporabno aplikacijo, ki bo zelo všeč vrtičkarjem in vsem, ki bi radi našli rastlino glede na določeno specifikacijo, recimo glede na višino, čas cvetenja in rastišče. Plant Finder vam ponudi vse informacije o določeni rastlini, med drugim tudi o pravilni negi, vrsti prsti, ki jo potrebuje, in o primernem času za obrezovanje.

Planet Care Reminder
 | Foto: Planet Care Reminder

Ko smo že pri negi rastlin, naj omenimo še nekaj praktičnih aplikacij, ki bodo razveselile vrtnarje. Njim priporočamo aplikacije Plant Care Reminder, Plant diseases, Plant Grow Tracker in Gardening Techniques. Ponujajo vam vse nasvete za urejanje vrta, nego zunanjih in notranjih rastlin. Opominja vas, kdaj je čas za zalivanje, gnojenje in presajanje ter vam pomaga, da še bolj uživate v svojem rastlinskem kraljestvu, pa naj bo to na balkonu, terasi ali na razkošnem vrtu.

Inovativno okno v svet aplikacij

Huawei Petalž | Foto:

Če aplikacije ne najdete v uradni Huaweievi trgovini AppGallery, je tu vrhunski Huaweiev iskalnik Petal Search, ki ponuja nov način pridobivanja aplikacij na novih telefonih Huawei. Gre za izjemno zmogljiv pripomoček, ki ga pripnete na začetni zaslon. Aplikacije išče v uradni trgovini in po spletu. Petal Search lahko uporabljate tudi za običajna iskanja, kot bi iskali prek katerega drugega iskalnika.

Huawei apps | Foto:

Od uvedbe serije P40 je Huawei vse svoje moči uprl v to, da bi svojim uporabnikom omogočil uživanje v vseh aplikacijah, ki jih ponuja Android.

Medtem ko še naprej dodaja nove aplikacije v svojo trgovino AppGallery, hkrati ponuja tudi načine, kako lahko uporabniki pridejo do aplikacije, ki trenutno niso v uradni trgovini z aplikacijami. Najnovejša rešitev, ki Huaweievim uporabnikom omogoča hiter dostop do zaupanja vrednih aplikacij, je iskalnik Huawei Petal Search.

Vsak teden pet tisoč novih "naslovov"

Huawei Petal Search | Foto:

Pripomoček za iskanje Petal Search podpira več kot 40 jezikov in je na voljo v 45 državah in regijah, v prihodnje pa načrtujejo tudi njegovo postopno širjenje. Vnaprej je nameščen na nove naprave družine Huawei P40, vključno z modeli P40, P40 Pro in P40 lite, na že kupljene naprave pa ga lahko namestite neposredno iz trgovine AppGallery. Seznam aplikacij je vsak teden bogatejši za pet tisoč novih "naslovov".

Huawei
Novice Skrivna orožja uspešnih ljudi
Huawei Petalž
Novice Izkoristite zmožnosti Huaweievega telefona s trgovino AppGallery in iskalnikom Petal
Ne spreglejte