SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupinska tožba proti Ashley Madison težka dobre pol milijarde evrov

4

termometer

Tožbo sta vložili dve kanadski odvetniški hiši, vredna pa je 578 milijonov ameriških dolarjev (okrog 514 milijonov evrov). Že prej so skupinsko tožbo vložili tudi v ZDA.

Kanadski odvetniški družbi Charney Lawyers in Sutts, Strosberg LLP sta v imenu oškodovanih kanadskih državljanov vložili tožbo proti družbama Avid Dating Life in Avid Life Media iz Toronta, ki upravljata spletno mesto za zunajzakonske odnose Ashley Madison. Zaradi pomanjkljive varnosti so v javnost prišli podatki o približno 39 milijonih uporabnikov te storitve, med katerimi so tudi številna znana imena iz javnega življenja. Plačali za izbris, a podatki so vendarle prišli v javnost Tožnika med drugim ugotavljata, da so med razkritimi osebnimi podatki tudi podatki nekdanjih uporabnikov, tudi tistih, "ki so kljub plačilu dodatnega nadomestila za odstranitev vseh svojih osebnih podatkov zdaj odkrili, da so njihovi podatki ostali nedotaknjeni in zdaj tudi razkriti". V svoji izjavi so med drugim še zapisali, da od hekerjev, ki so te podatke razkrili, ne bodo terjali odškodnine.

Tudi v ZDA je neimenovana ženska ugotovila, da so kljub plačilu 19 ameriških dolarjev (17 evrov) za storitev popolnega izbrisa svojih podatkov po prekinitvi članstva v Ashley Madison njeni podatki prišli v javnost. Ona je takoj po izbruhu afere prav tako sprožila skupinsko tožbo, a je ta vredna bistveno manj, pet milijonov ameriških dolarjev (4,5 milijona evrov).

Spletno mesto Ashley Madison je s svojim sloganom Življenje je kratko, imejte afere privabilo člane iz 46 različnih držav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin