SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obsežen vdor v Sony Pictures – še neprikazani filmi na spletu

1

termometer

Medijski gigant Sony Pictures se je nedavno spopadel z vdorom v svoje računalniške sisteme. Posledice tega neljubega dogodka so bile (predvsem za zaposlene) precej obsežnejše, kot bi pričakovali.

Po poročanju spletne strani Business Insider in časopisa Times je večina zaposlenih dobila jasno navodilo, da ne smejo uporabljati osebnih računalnikov, zato so svoje delo morali opravljati na "stari" način – s papirjem in svinčnikom. Izjema so le tisti, ki se ukvarjajo z videomontažo, katerih naprave niso bile povezane z internetom.

Posledica vdora pa so širše od motenj pri delu. Sony Pictures, globalno medijsko podjetje z več kot šest milijardami evrov letnih prihodkov, se namreč spopada tudi s poplavo svojih najnovejših filmov na spletu. Tja so po poročanju portala Variety našli pot naslednji naslovi: Fury, Annie, Mr. Turner, Still Alice in To write love on her arms.

Samo Fury, vojni film z Bradom Pittom v glavni vlogi, je bil po podatkih podjetja Excipio (ki spremlja piratske aktivnosti na spletu) do včeraj prenesen več kot milijonkrat, Annie pa več kot 200-tisočkrat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin