Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
24. 2. 2012,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 2. 2012, 14.33

8 let

Nokia Belle za prenos v Sloveniji od četrtka dalje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najnovejša različica operacijskega sistema bo slovenskim uporabnikom nekaterih prejšnjih modelov pametnih telefonov Nokia za prenos na voljo od 1. marca.

Operacijski sistem, ki se je na nekaterih lanskih modelih pametnih telefonov Nokia sprva pojavil z imenom Symbian Belle, bo v svoji najnovejši različici, zdaj poimenovani Nokia Belle, na voljo tudi za uporabnike nekoliko starejših pametnih telefonov finskega proizvajalca.

Prenovljen vmesnik Tako bodo od 1. marca slovenski uporabniki mobilnih telefonov Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia 500 in Nokia Oro lahko posodobili svoj operacijski sistem. Za uspešno posodobitev je treba telefon povezati z osebnim računalnikom, kjer je že nameščen brezplačni program Nokia Suite različice 3.3 ali novejše.

Poglavitna prednost novega operacijskega sistema je po besedah proizvajalcev prenovljen uporabniški vmesnik, za katerega verjamejo, da z izboljšavami, kot so novi in živi gradniki, izboljšan brskalnik ter do šest osnovnih zaslonov, prispeva k boljši uporabniški izkušnji in delovanju.

Microsoftove aplikacije Nadgradnja prinaša tudi nekatere sadove sodelovanja Nokie in Microsofta. To so aplikacije Microsoft OneNote za vodenje besednih in slikovnih zapiskov, Microsoft Lync 2010 Mobile za hipno sporočanje in konference, Microsoft Document Connection za pregledovanje vseh dokumentov, shranjenih na mobilnem telefonu, in Microsoft PowerPoint Broadcast za spremljanje predstavitev, predvajanih na osebnem računalniku, neposredno na mobilnem telefonu.

Okrepitve tudi na zemljevidih Posodobljena Nokia Belle vsebuje tudi beta različico najnovejše posodobitve Nokia Zemljevidov, ki se bo imenovala Nokia Maps Suite in združuje več samostojnih aplikacij za delo z zemljevidi. Med novostmi zemljevidov so tako vremenska napoved, ki se bo prilagajala uporabnikovi lokaciji, namenski gradnik na osnovnem zaslonu in možnost pregledovanja zračnih posnetkov visoke ločljivosti.

Ne spreglejte