SiolNET. Digisvet Novice
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemška spletna banka, ki jo poznajo tudi v Sloveniji, dosega nove rekorde

0,48

termometer

Denar, evri, bankovci
Ocenjena vrednost nemške banke N26, ki jo uporabljajo tudi v Sloveniji, zdaj znaša 2,7 milijarde dolarjev (2,31 milijarde evrov). Foto: Pixabay

Nemška spletna banka N26 je za zagon svojih storitev v ZDA zbrala 300 milijonov dolarjev (257 milijonov evrov), kar pomeni najuspešnejšo kampanjo za zbiranje sredstev med nemškimi tehnološkimi podjetji, ki ponujajo finančne storitve (tako imenovanimi fintech podjetji). Ocenjena vrednost družbe zdaj znaša 2,7 milijarde dolarjev (2,31 milijarde evrov).

Večino zbranih sredstev sta zagotovila ameriški sklad tveganega kapitala Insight Venture Partners in singapurski državni sklad GIC.

Eden od prvih vlagateljev v N26 David Rosskamp je menil, da je velika količina zbranih sredstev znak zaupanja ameriških in azijskih vlagateljev v sposobnost podjetja, da razvije globalno poslovanje.

Posebnost berlinske N26 je v tem, da deluje povsem spletno. Uporabniki vse potrebno opravijo prek mobilne aplikacije ali računalnika, fizičnih poslovalnic pa ni. Tudi račun je tako mogoče odpreti le prek računalnika ali pametne mobilne naprave.

To prinaša številne prednosti, med drugim poenostavitve postopkov brez čakalnih vrst, pa tudi slabosti, kot je odsotnost poslovalnice, kamor bi se lahko po potrebi obrnili na pomoč.

Analitiki tako menijo, da račun pri N26 ne more učinkovito nadomestiti običajnega bančnega računa, pomeni pa njegovo zelo učinkovito dopolnitev, ki bi sčasoma morda lahko prerasla v edini račun.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin