SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji prvi mož Nokie zapušča Microsoft

4

termometer

V novi kadrovski strukturi Microsofta ni več prostora za nekdanjega prvega moža finske Nokie Stephena Elopa, ki bo tako nove izzive poiskal drugje.

Stephen Elop je v Microsoft ponovno vstopil leta 2014, ko je ta prevzel oddelek za mobilne telefone finskega proizvajalca Nokia. Štiri leta pred tem je prav iz Microsofta prišel v Nokio in prevzel njeno krmilo.

Nekateri so ga ob vrnitvi v Microsoft na položaj izvršnega podpredsednika za naprave in storitve že videli kot potencialnega prvega moža Microsofta, a je vodenje Microsofta prevzel Satya Nadella, za katerega pravijo, da je vnesel svež veter v filozofijo in delovanje družbe. Elop ni edini izvršni podpredsednik v odhodu O Elopovem odhodu so zaposlene seznanili z elektronskim sporočilom, ki ga je podpisal Nadella. V njem je med drugim zapisal, da Elopov odhod pomeni izgubo, ki jo bo obžaloval. Na Elopovo mesto prihaja zdajšnji izvršni podpredsednik operacijskih sistemov Terry Myerson, ki bo prevzel vodenje na novo oblikovane skupine za operacijski sistem Windows in naprave.

Istočasno kot Elop bosta Microsoft zapustila še dva vodilna: izvršni podpredsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve Kirill Tatarinov in izvršni podpredsednik za napredno strategijo Eric Rudder.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin