SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najdi.si zemljevid: zdaj tudi z ljubljanskimi parkirišči in "biciklji"

1

termometer

Najdi.si zemljevid skrbi za hitrejši promet po Ljubljani z preglednimi, uporabnimi in ažurnimi podatki za tiste, ki se na različne načine vozijo po prestolnici.

Novost zemljevida Najdi.si je pregledovanje lokacij postaj omrežja (skoraj popolnoma) brezplačne izposoje mestnih koles Bicikelj. Kar je še posebej dobrodošlo, je, da se s klikom na ikono vsake od teh postaj prikažejo ažurni podatki o tem, koliko je na vsaki postaji še razpoložljivih koles oziroma prostih mest za vračilo izposojenega kolesa. Tako lahko že pred izposojo oziroma vrnitvijo preverite, ali si boste na najbližji postaji kolo lahko izposodili ali vrnili (med konicami se namreč rado zgodi, da koles ali prostih ključavnic, zlasti na najbolj obremenjenih postajah, zmanjka) in si tako zagotovite hitrejši prihod do cilja z enim od ekološko najbolj sprejemljivih prometnih sredstev, ki jih Ljubljana ponuja.

Kolesa so v mestu učinkovitejša, a tudi na voznike niso pozabili Za tiste, ki se kljub učinkovitosti ter ekološki in cenovni prijaznosti sistema Bicikelj jeklenim konjičkom vendarle ne morejo odpovedati, ponuja Najdi.si zemljevid prav tako zelo koristne sprotne podatke o zasedenosti parkirnih garaž v Ljubljani. Princip delovanja je enak: s klikom na ikono posamezne ljubljanske parkirne garaže se prikažejo podatki o parkirninah in kapaciteti garaže, a tudi o trenutnem številu prostih parkirnih mest. Tako se vozniki lahko izognejo razočaranjem ob polnih garažah in z manj prevoženih kilometrov prej najdejo ustrezno parkirno mesto.

Domače je domače Najdi.si zemljevid ponuja tudi druge krajevno pomembne informacije, pomembne za načrtovanje potovanj, kot so opozorila o cestnih razmerah ali vremenski podatki. V Ljubljani in Mariboru si je prav tako mogoče ogledati lokacije postaj in potek vsej prog mestnega prometa v dveh največjih slovenskih mestih.

Prav širok nabor sprotnih krajevnih informacij je ena od prednosti, s katerimi Najdi.si zemljevid nagovarja svoje uporabnike, ki na straneh zemljevida Najdi.si poiščejo tudi pot med poljubnim številom naslovov ali točk, določenih prek iskalniškega okna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin