Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andrej Pirnat

Sreda,
6. 4. 2016,
14.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

2

Natisni članek

keramično ohišje neuničljiv telefon xiaomi mi5 pro

Sreda, 6. 4. 2016, 14.54

6 let, 7 mesecev

Kitajci izdelali telefon, ki mu niti žaga ne pride do živega (video)

Andrej Pirnat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

2

Xiaomi Mi5 Pro | Foto YouTube

Foto: YouTube

Kitajsko tehnološko podjetje Xiaomi je izdelalo pametni telefon, ki bi lahko s prestola najboljšega telefona na svetu vrgel trenutnega kralja, Samsung Galaxy S7 Edge.

Xiaomi, ki v Sloveniji in Evropi sicer uradno ni prisoten, njihove izdelke pa lahko vseeno najdete v raznih spletnih trgovinah, je že pred dvema mesecema na trg poslal telefon Mi5, ki za pol nižjo ceno ponuja praktično enake specifikacije kot trenutno najbolj zaželena telefona na svetu, Samsungov Galaxy S7 in Applov iPhone 6S. 

Dvakrat bolj trden kot jeklo

Pred kratkim je Xiaomi v (kitajske) trgovine poslal še nadgrajeno različico omenjenega telefona, imenovano Mi5 Pro. Podobno kot naveden Mi5 tudi profesionalna različica navduši s tehničnimi specifikacijami, še bolj pa s skoraj neuničljivim keramičnim ohišjem. To je na Mohsovi trdotni lestvici mineralov prejelo oceno 8 od 10, torej še enkrat več kot jeklo in le nekoliko manj kot diamant (10), ki velja za najbolj trden material.

To je v praksi preizkusil uporabnik YouTuba Alex Wang, ki je telefon napadel z vsemi mogočimi orodji. Najprej se ga je lotil z bolj "blagimi", kot so ključi, izvijač in dleto, nato pa prešel na nevarnejše ročne žage in na koncu še vrtalnik. Rezultat? Telefon jo je odnesel brez ene same samcate praske, preizkus pa si lahko ogledate tudi v videoposnetku.

Tehnične specifikacije na stopnji najboljših

V svojem drobovju se telefon lahko pohvali še s trenutno enim najhitrejših procesorjev, Qualcommovim Snapdragon 820, grafičnim čipom Adreno 530, štirimi gigabajti delovnega pomnilnika (RAM) in kar 128 gigabajti vgrajenega spomina. 

Poleg tega ima tudi 5,15-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, 16-megatočkovni fotoaparat in funkcijo hitrega polnjenja, ki v eni uri skoraj popolnoma napolni prazno baterijo. Še cena tega neuničljivega čudesa? Slabih 600 ameriških dolarjev oziroma dobrih 500 evrov.

 

Ne spreglejte