Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
29. 1. 2015,
16.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Intel procesor Matic Tomšič

Četrtek, 29. 1. 2015, 16.39

6 let, 7 mesecev

Intel bo uporabnike rešil pred motečimi kabli

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z novo generacijo procesorjev Core vPro, ki omogočajo brezžično povezovanje, želi računalniški velikan domačim in poslovnim uporabnikom prihraniti izgubljanje živcev ob "špagetastem" vozlanju kablov.

Vizija sveta brez kablov V sobo vstopite s prenosnikom pod pazduho in nemudoma se bo povezal s tiskalnikom, drugim zaslonom in zunanjim trdim diskom. Tako nekako je mogoče v eno poved strniti Intelovo vizijo za prihodnost, ki ne vključuje kablov, temveč temelji na brezžičnem povezovanju računalnikov, periferije in preostalih naprav. Tehnologijo, ki bo uporabnika rešila pred spotikanjem čez žice, bo zagotovila nova generacija mikroprocesorjev Intel Core vPro, ki so zasnovani na družini Broadwell.

Novi hibridni računalniki, prenosniki Ultrabook, tanki preklopniki in mini namizni računalniki, ki uporabljajo procesorje Intel Core vPro pete generacije, so zdaj na voljo pri 12 vodilnih proizvajalcih osebnih računalnikov, še več pa jih bo izdelke ponudilo v prihajajočih tednih.

Povezovanje še nikoli ni bilo lažje in varnejše Novi procesorji Core vPro bodo prišli najbolj do izraza v okrog njih zgrajenih prenosnih računalnikih. Ne le, da se bodo s pomočjo vgrajenih tehnologij Intel Wireless Docking in Intel Pro Wireless Display samodejno povezovali s prepoznano periferijo, postali bodo tudi vozlišče za hitro izmenjavo podatkov z vsemi podprtimi napravami v bližini – zasloni HD, tablicami, fotoaparati in prenosnimi hrambami podatkov.

Pri Intelu, ki je novo tehnologijo predstavil na posebnem dogodku v Londonu, uporabnikom s procesorji Core vPro pete generacije zagotavljajo tudi napredne varnostne in vzdrževalne storitve. Večino strojnih težav je namreč mogoče rešiti na daljavo, na enak način pa se je z brisanjem občutljivih podatkov mogoče zaščititi tudi v primeru ukradene naprave.

Na brezžično polnjenje bomo še malo počakali Intel je pred današnjo konferenco napovedal tudi možnost brezžičnega polnjenja, ki bi odpravila potrebo po stalnem nošenju napajalnih kablov in morebitnih dodatnih baterij, a bo nanjo treba počakati do druge polovice leta 2015. Takrat naj bi Intel predstavil procesorje Skylake, ki bodo nasledili družino Broadwell, v širokem naboru funkcij pa bo tudi podpora prenosu elektrike brez kablov.

Ne spreglejte