Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
1. 3. 2013,
14.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 3. 2013, 14.09

7 let, 12 mesecev

Assassin's Creed IV potrjen, za lastnike PS3 dodatna vsebina

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ubisoft je potrdil nadaljevanje sage AC, ki glede na podnaslov Black Flag in naslovno sliko na šatulji z igro najbrž ne bo skoparilo s podrtimi jamborji, grogom in lesenimi nožnimi protezami.

Igričarska stroka je bila nekako enotna, da je bil Assasin's Creed 3 sicer soliden zaključek epske morilske trilogije, a zaradi povezovanja desetin raznolikih opravil vendarle preveč razvlečen in posledično plitek. Skakanje po drevesih in rezanje vratov lojalistom je občasno sicer prekinil piš svežine – morske bitke, ob katerih je iz igralcev navdušenje kar brizgalo, a je bilo udejstvovanja v njih daleč premalo, za nameček pa je bilo plutje vsevprek onemogočeno.

Ko Morilec sreča Meierjeve Pirate Sodeč po dejstvu, da je četrto polnopravno nadaljevanje franšiže podnaslovljeno Black Flag (Črna zastava) in da je Ubisoft že pokazal domnevno pročelje škatlice z igro za konzolo Playstation 3, na kateri še neimenovan glavni junak, oborožen s samokresom in sabljico ter odet v značilno AC-jevsko ogrinjalo, stoji na palubi plovila, ki je brez dvoma del piratske flote, lahko sklepamo, da bo v drugo rezanje valov morda vendarle tvorilo okostje igre.

Govorice, ki jih neimenovani viri širijo iz delavnic studia Ubisoft Montreal, namigujejo, da naj bi bil protagonist tokrat Edward Kenway. Zveni znano? Nekateri igralci Kenwaya zagotovo poznajo kot očeta Haytama Kenwaya, enega od osrednjih likov AC3. Kot je znano, si bo Edward kruh služil z več obrtmi – zavojevanjem angleškemu imperiju sovražnih ladij, odstranjevanjem oseb, ki vedo preveč, in občasnim piratstvom.

Kri bo v četrto kontaminirala Karibsko morje – igralci naj bi imel možnost obiskati več otokov, med drugim Jamajko, Kubo, Male Antile in lep del bahamskega otočja.

Playstation 3 znova v prednosti Black Flag bo na voljo za štiri najbolj zmogljive platforme ta hip – PC, Xbox 360, Playstation 3 in Nintendo Wii U. Poznejša predelava za novo generacijo Xboxa in Playstationa seveda ni izključena, bodo pa od igre največ odnesli lastniki Sonyjeve konzole, saj naj bi imela različica za Playstation kar 60 minut ekskluzivne vsebine. Spomnimo – Ubisoft se jim je s štirimi dodatnimi misijami prikupil tudi lani.

Datum izida? Pri Ubisoftu so bili glede informacij sprva zelo skopi, omenili so le začetek fiskalnega leta 2014 in več podrobnosti obljubili na uradni napovedi igre, do katere bo prišlo v ponedeljek, 4. marca, a nazadnje vendarle popustili vztrajnim igričarskim žurnalistom – Assassin's Creed 4 na police prihaja 29. oktobra 2013.

Ne spreglejte