SiolNET. Digisvet Gaming
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tajska hunta prepovedala računalniško igro

1

termometer

 | Foto:
Vojaška oblast na Tajskem ostro prepoveduje igranje in distribucijo Tropica 5, v katerem igralec prevzame vlogo vojaškega diktatorja, ki svoj položaj utrjuje s korupcijo in političnimi spletkami.

Igra Tropico 5, katere geslo se glasi "predstavljajte si deželo, kjer ljudje nikoli ne stradajo, za delo dobijo spodobno plačo, vreme pa je vedno sončno in toplo – samo glejte, da vedno volite za El Presidenta", naj bi preveč spominjala na politično situacijo na Tajskem, kjer je po mesecih nemirov oblast prevzela vojaška hunta.

Iz urada za video in film, ki je del tajskega ministrstva za kulturo, so sporočili, da je bila igra Tropico 5 zares prepovedana, točnega razloga pa zaradi navodil direktorja niso smeli izdati. Lokalni distributerji iger založnika Kalypso Media so ukaz o prepovedi prodaje petega Tropica prejeli včeraj, nad odločitvijo ministrstva pa naj bi bili zelo razočarani.

Republika banana Serija Tropico se sicer že od prvega dela, ki je izšel leta 2001, osredotoča predvsem na humorno upravljanje z republiko banana. Čeprav se novopečenemu igralcu sprva zazdi, da je srž Tropica gradnja otoških naselbin, pozneje iz ozadja na dan privrejo totalitarizem, politične prevare in korupcija. Glavni cilj Tropica namreč ni vojaška zmaga ali megalomanski zaslužek – vsi deli serije od igralca namreč zahtevajo le to, da čim dlje ostane na oblasti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin