TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2009,
11.26

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 6. 8. 2009, 11.26

8 let, 4 mesece

Commerzbank kljub pomoči države v izgubah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izguba Commerzbank v drugem četrtletju se je povzpela na 746 milijonov evrov, na slabši poslovni izid so vplivale oslabitve ter stroški vključevanja Dresdner Bank, ki jo je kupila od Allianza.

V enakem obdobju lani je banka s sedežem v Frankfurtu zabeležila 817 milijonov evrov dobička. Vseeno pa so, kot poročajo tuje tiskovne agencije, v banki poudarili, da so se čisti obrestni prihodki v drugem četrtletju glede na enako obdobje lani okrepili za 50 odstotkov na 1,8 milijarde evrov. "Rezultati skupine v drugem četrtletju nezadovoljivi" Razmere na trgu v drugem četrtletju so bile boljše kot na začetku leta. V prvem četrtletju je namreč banka ustvarila 861 milijonov evrov čiste izgube. Kljub izboljšanju poslovanja v drugem četrtletju pa so po besedah predsednika uprave banke Martina Blessinga "rezultati skupine v drugem četrtletju nezadovoljivi".

Commerzbank je sicer že tradicionalno bolj usmerjena v klasično kreditno poslovanje, zato jo je finančno-gospodarska kriza močno prizadela.

Od vlade prejeli 18,2 milijarde evrov pomoči Commerzbank je od nemške vlade doslej prejela 18,2 milijarde evrov svežega kapitala in poroštev, v zameno pa je država pridobila 25-odstotni delež in eno delnico.

Vodstvo banke je danes napovedalo, da bodo državi oz. skladu za stabilizacijo finančnega sistema predčasno vrnili za približno pet milijard evrov poroštev.

Ukinili že 1800 delovnih mest Ob vključevanju Dresdner Bank, ki je samo v drugem četrtletju povzročilo za 200 milijonov evrov stroškov, so že ukinili 1800 delovnih mest, skupno pa naj bi zaprli 9000 delovnih mest, od tega 6500 v Nemčiji. Konec junija je banka zaposlovala približno 66.500 ljudi.

Ne spreglejte