TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 15.03

8 let

Bo obveznosti Darsa krila država?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prometno ministrstvo je pripravilo zakon o poroštvu države za obveznosti Darsa zaradi kreditov in izdaje dolžniških papirjev za gradnjo avtocestnih odsekov v višini 544,22 milijona evrov.

Kot piše predlagatelj v obrazložitvi predloga zakona, ki je objavljen na spletnih straneh vlade, je ta zakon potrebno čimprej sprejeti, da bi bila kot vir financiranja pravočasno zagotovljena sredstva v višini 544,22 milijona evrov, ki bi skupaj z lastnimi sredstvi in skladno z zakonom o javnih naročilih omogočila javne razpise za oddajo del na nekaterih avtocestnih odsekih. Brez zakona ni podlage za letni plan obnavljanja in razvoja avtocest Sprejem zakona je po mnenju prometnega ministrstva nujen tudi zaradi nemotenega izvajanja letnega plana obnavljanja in razvoja avtocest za leto 2008. Če omenjeni zakon ne bo sprejet, tudi ni podlage za izvajanje letnega plana obnavljanja in razvoja avtocest za leto 2008, poudarjajo na prometnem ministrstvu.

Zakon je pomemben tudi zato, da se prepreči gospodarska škoda

S sprejemom zakona, vlada naj bi ga po predlogu prometnega ministrstva obravnavala na seji 8. maja, bo zagotovljeno nemoteno izpolnjevanje nacionalnega programa izgradnje avtocest v Sloveniji in letnih planov razvoja in obnavljanja avtocest, kar je tudi med prednostnimi nalogami države. Poleg tega je sprejem predlaganega zakona po nujnem postopku potreben zaradi preprečitve težko popravljivih posledic za delovanje države, ki bi nastale, če gradnja avtocest ne bi potekala tekoče. V primeru, da se gradnja ne nadaljuje v skladu s terminskim načrtom, bo nastala tudi večja gospodarska škoda, kar bo imelo za posledico ustavitev dinamike gradnje in podaljšanje roka izgradnje nekaterih odsekov, so v obrazložitvi še zapisali na prometnem ministrstvu.

Ne spreglejte