Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2011,
13.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 29. 11. 2011, 13.09

8 let, 5 mesecev

Napadel policista, ker sta "ogrožala varnost prometa"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Minuli petek ponoči je osumljeni 56-letni moški iz Lendave napadel policista, ki sta v Lendavi nadzirala cestni promet. Pri napadu je bil en policist lažje telesno poškodovan.

Do dveh policistov, ki sta med kontrolo cestnega prometa imela v postopku drugega voznika osebnega avtomobila, je pristopil mimoidoči moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Od policijske patrulje je zahteval, da naj takoj odide s kraja, ker po njegovi oceni z nadzorom cestnega prometa "ogrožata varnost prometa". Takoj zatem je začel na oba policista brez vzroka tudi kričati.

Odrival in brcal pri uradnem postopku Policista sta ga pozvala, naj se umiri, in mu ukazala, naj se umakne, ker s svojim početjem moti postopek z drugim voznikom. Osumljeni ukaza ni upošteval, ampak je začel oba policista grobo žaliti. Na zahtevo policistov je osumljenec izročil policistu osebni dokument, na podlagi katerega je policist ugotovil njegovo identiteto in takoj zatem hotel oditi s kraja dogodka. Policista sta mu ukazala, naj kraja ne zapušča in da se naj zaustavi, nato pa je osumljenec odrinil prvega policista in ga z obema rokama udaril v prsi.

Policista sta uporabila prisilna sredstva in napadalca obvladala. Med vklepanjem je osumljenec z nogo brcnil drugega policista in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Napadalec in prvi policist nista bila poškodovana.

Zaradi napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, bodo policisti osumljenca kazensko ovadili.

Ne spreglejte