Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2009,
10.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 5. 2009, 10.13

8 let, 3 mesece

Torkove nevihte povzročile nevšečnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V torek zvečer so nevihte povzročile nekaj nevšečnosti v severovzhodnem delu države in na širšem območju Ljubljane.

V Šmartnem ob Paki je tako zaradi obilnih padavin, vetra in toče, meteorna voda zalila kletne prostore več hiš, veter je podrl tudi drevo, ki je padlo na vozila. Prostovoljni gasilci iz Šmartnega ob Paki in Paške vasi so vodo iz objektov izčrpali in zavarovali kraj podrtega drevesa, so danes sporočili iz Centra za obveščanje RS. Meteorna voda zalila stanovanja V kraju Migojnice na območju Žalca je pol metra visoka meteorna voda zalila stanovanje, veliko 60 kvadratnih metrov. Gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Griže so vodo iz stanovanja izčrpali. V Okonini pri Ljubnem ob Savinji pa je meteorna voda zalila prostore delavnice in zamašila propuste na cesti. Tamkajšnji gasilci so vodo izčrpali, gmotna škoda pa še ni ocenjena.

Tudi gasilci iz Radelj ob Dravi so izčrpavali meteorno vodo iz večstanovanjskega objekta, enake težave pa so imeli tudi gasilci v Domžalah, kjer je voda zalila več stanovanj in kleti v naseljih Dob in Vir.

V Trbovljah so meteorne vode v zelo kratkem času zelo narasle, vendar večje škode niso povzročile. Tamkajšnji gasilci so na Žabjeku pregledali kletne prostore večstanovanjske hiše, kjer je voda zalila prostore, vendar je v tem času že odtekla.

Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore stanovanjske hiše v Temenici v občini Ivančna Gorica ter župnijski urad v Primskovem na območju Šmartnega pri Litiji.

Žensko ožgala strela v dnevni sobi V naselju Sedlašek v občini Podlehnik pa je strela udarila v ostrešje stanovanjske hiše. Do prihoda gasilcev je domačinom uspelo pogasiti tleče ostrešje, domačinko, ki je bila v dnevni sobi, pa je strela ožgala po roki. Morebitna škoda še ni ocenjena.

Ne spreglejte