Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 8. 2009,
10.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 16. 8. 2009, 10.14

8 let, 5 mesecev

Ženske bolj izbirčne glede partnerja za eno noč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ženske so precej bolj izbirčne od moških glede izbire partnerja "za eno noč". Moškim je praktično vseeno, kako dobro izgleda ženska, pomembno je le, da se spusti med rjuhe, kaže raziskava.

Pri ženskah pa je precej drugače; v seks na prvem zmenku bi privolile le, če bi bil njihov ljubimec "izjemno privlačen".

Znanstveniki na britanski univerzi Brunel so v raziskavi, ki so jo objavili v reviji Human Nature, povprašali 400 študentov in 400 študentk iz ZDA, Nemčije in Italije. Zanimalo jih je, kako fizična privlačnost vpliva na njihove odločitve, da bi šli s kom na zmenek, v stanovanje ali pa v posteljo.

Moškim pomembno, da so ženske pripravljene na seks Vprašanim so ponudili nekaj hipotetičnih primerkov nasprotnega spola, ki so jih znanstveniki na splošno uvrstili med "dokaj neprivlačne, zmerno privlačne in izjemno privlačne". Rezultati so pokazali, da bi moški raje spali z "zmerno privlačno" oz. "izjemno privlačno" žensko, vendar pa ni pravih razlik med manj in zelo privlačnimi. Za moške je pravzaprav pomembno le, da so ženske pripravljene na seks.

Ženske s povprečnežem ne bi šle niti do vrat Med ženskami pa je drugače. V posteljo bi takoj skočile le z "izjemno privlačnim" moškim. S povprečno privlačnim ne bi šle niti v stanovanje. To je bil za znanstvenike dokaz, "da četudi moški niso povsem neobčutljivi na privlačnost nasprotnega spola, pa imajo ženske višje standarde", so zapisali.

Ne spreglejte