Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

7 let, 12 mesecev

Zimska cestna pravila pri naših sosedih in po Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zimske predpise lahko strnemo v tri skupine: (1) birokratsko predpisovanje zime v cestnem prometu po datumih, (2) zakonsko določanje zimskih razmer in (3) opredelitev obvezne zimske opreme.

Zima po koledarju in po dejanskih razmerah

Predpisi mnogo držav zahtevajo, da morajo biti osebni avtomobili v določenem koledarskem obdobju ustrezno zimsko opremljeni. Zimski čas je različno opredeljen in sega od sredine oktobra do sredine aprila. Zunaj tako določenih datumov pa predpisi vseeno zahtevajo zimsko opremo, kadar na cestah vladajo zimske razmere.

Tudi glede pojma zimske razmere so zakonske določbe različne. Hrvati ji določajo s snegom ali ledom na cestišču. Drugod je opisovanje podrobnejše z dodajanjem snežne brozge, zaledenelosti, poledenelosti, oprijetega snega, vrst zimskih padavin … Mnogo držav se izogiba koledarski opredelitvi zime in zahteva uporabo zimske opreme samo v zimskih razmerah.

Za zimsko opremo osebnih avtomobilov štejejo zimske gume na vseh kolesih ali letne gume z ustreznim parom verig. Predpisi o globini profila večinoma določajo štiri milimetre, ponekod (tudi pri nas) so dovolj trije. Bolj enotni so pri oznakah gum s celoletnim profilom (M+S) in zimskim profilom (M+S s simbolno snežinko).

Sneg od voznikov ne glede na datum zahteva zimsko opremo

Na časovno določene zimske razmere smo se amaterski vozniki pri nas že navadili. Malo slabše nam gre, kadar jo zima zagode pred 15. novembrom ali po 15. marcu, saj moramo biti med sneženjem tudi sredi avgusta ustrezno opremljeni. Če nastanejo zastoji, jih pogosto ustvarjajo profesionalni vozniki, ki pa niso kar dežurni krivci. Mnogi bi se pravočasno umaknili oziroma "samoizločili", pa se zaradi množice tovornjakov in prostorske stiske preprosto nimajo kam.

Aja! Prav vikend, ki je pred nami, nam bo po napovedih postregel z zimskimi razmerami še pred uradnim datumom, ki od voznikov zahteva ustrezno opremo!

V Avstriji je zimska oprema obvezna že 1. novembra!

Avstrija je z letošnjim letom datumsko opredelila zimske razmere od 1. novembra do 15. aprila. V tem času morajo biti vsa vozila do 3,5 tone največje dovoljene mase opremljena z zimskimi gumami na vseh kolesih ali z letnimi gumami in kompletom verig za pogonska kolesa. V obeh primerih je določena najmanjša globina profila štiri milimetre. Kazenski cenik se začne pri 35 evrih in lahko seže do pet tisoč evrov.

Hrvaška zahteva zimsko opremo v zimskih razmerah (sneg ali led na cestišču) brez časovnih okvirov. Enako kot pri nas veljajo za zimsko opremo štiri zimske gume oziroma letne gume z verigami v prtljažniku. Glede globine profila (štiri milimetre) so za milimeter strožji od nas. Kazen? 700 kun in izločitev iz prometa.

V Italiji se časovne omejitve razlikujejo po regijah (Benečija, Emilija - Romanja, Furlanija - Julijska krajina, Toskana, Trentino). Zimske gume ali letne z verigami v prtljažniku so ne glede na vozne razmere večinoma obvezne med 15. novembrom in 15. aprilom. Časovno najdaljše razdobje je določeno v dolini Aoste, in sicer od 15. oktobra do 15. aprila. Kazen za vožnjo brez ustrezne opreme je 39 evrov v naseljih in 80 evrov na preostalih cestah.

Madžarska nima posebnih predpisov glede zimske opreme, zato pa med močnim sneženjem zahteva verige, lahko že na samem vstopu v državo.

V zgornji tabeli niso uvrščene evropske države, ki nimajo posebnih predpisov glede zimske opreme: Albanija, Armenija, Belgija, Belorusija, Danska, Gruzija, Grčija, Irska, Moldavija, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Rusija, Turčija, Ukrajina in Velika Britanija.

Dobra zimska oprema kot znak prometne ozaveščenosti

Če nam je pozimi uspelo priplezati na vrh zasneženega klanca, še nismo zmagali. Varno se moramo tudi spustiti navzdol. To je mnogo težje, pa tudi potniki, ki so nam gor grede morda potiskali avtomobil, nam navzdol ne morejo pomagati. No, lahko nas poskušajo spraviti iz jarka nazaj na cesto. Dobra zimska guma pomeni varnejšo vožnjo, krajšo zavorno pot, boljše manevrske lastnosti in manj zanašanja vozila.

Upoštevanje priporočil avtomobilskih klubov nedvomno vodi k varnejši zimski vožnji kot upoštevanje tistih zakonskih pravil, ki na primer dovoljujejo vožnjo z letnimi gumami pri minus dvajsetih stopinjah na sicer suhi cesti. Ob zavedanju, da predstavljajo prometni predpisi zgolj minimalni minimum, se vozniki tudi pri nas vse bolj ravnajo po priporočilih. Tudi policisti so že pred leti pri nas ozaveščali voznike s priporočanjem zimskega pravila 4 x 4: štirimesečna uporaba štirih zimskih gum z vsaj štirimi milimetri profila največ za štiri zimske sezone.

Ne spreglejte