Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ford

Sreda, 15. 10. 2014, 10.19

8 let

Dan Fordovih novosti na Vranskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ford je znamka, ki preprosto razume in upošteva potrebe ljudi. Dokaz za to je tudi vsakoletno edinstveno druženje, kjer ljudje lahko preizkusijo nove tehnologije in uživajo v avtomobilskem doživetju.

Koncentrat visoke tehnologije

Ford je tudi slovenskem trgu v segmentu ljudsko dostopnih in družini prijaznih avtomobilov med prvimi ponudil aktivno varnostno tehnologijo, ki je bila poprej rezervirana le za avtomobilsko elito.

Na tradicionalnem srečanju, dnevu Fordovih novosti, je bilo tokrat znova mogoče v praksi preizkusiti Fordove vozniške asistente, ki aktivno sodelujejo z voznikom tako v službi varnosti kot tudi udobja.

Voznike in voznice je denimo navdušila pozornost in natančnost elektronskega očesa, integriranega v vetrobransko steklo.

Udeleženci so z navdušenjem zapuščali vozniški sedež focusa, ki je v praksi pokazal in dokazal, da je s sistemom za preprečevanje naleta in s samodejnim zaviranjem zmožen preprečiti trčenje in predvsem vozniku pomagati ohraniti nadzor nad dogajanjem pred avtomobilom.

Samodejno parkiranje? Pri Fordu je to formalnost.

Zanimiva izkušnja je bila za marsikoga tudi prvo srečanje z aktivnim parkirnim asistentom. Povsem prepustiti vrtenje volana kugi, ki je po tem, ko so njena parkirna tipala zaznala in hitro izmerila razpoložljiv parkirni prostor, vselej elegantno in brez stresa ter s kirurško natančnostjo izvedla bočno parkiranje, je bila za mnoge posebno doživetje.

Vozniki, voznice in njihovi sopotniki so skozi obstoječo tehnologijo začeli razmišljati o učinkovitosti pomoči, ki za volanom zmanjšuje stres in tveganje, ter se zazrli v prihodnost z manj nesrečami, kjer Ford vsekakor ima kaj pokazati.

Po poligonu tudi z dostavnikom leta - fordom transitom!

Na poligonu je bilo mogoče temeljito preizkusiti tudi široko paleto gospodarskih vozil, ki po zaslugi odličnosti Fordovih inženirjev z udobjem in voznimi lastnostmi vse bolj brišejo mejo med običajnimi avtomobili in dostavniki.

Lahkotno drsenje s tovorno-potniškimi po površini, ki simulira strjen sneg, je voznikom približalo kritične situacije, v katerih je pravilno in hitro reagiranje bistvenega pomena. Svoje vozniško-poslovne talente je tako na "snegu" kot med stožci suvereno dokazoval tudi mednarodni in slovenski dostavnik leta, ford transit.

Ford predanost in zaupanje v svoje izdelke poudarja tudi z novostjo - štiriletnega jamstva brez omejitve kilometrov so deležni tudi vsi kupci vozil iz njihovega programa gospodarksih vozil.

"Pijana obleka"

Ford je v ospredje vsakoletno odlično organiziranega dogodka tudi letos postavil izredno skrb za preventivo, hrbtenico prometne kulture, katere skrajne pomembnosti so se udeleženci zavedli tudi s pomočjo tako imenovane pijane obleke.

Uteži na gležnjih in zapestjih so vplivale na vozniško motoriko, obloge komolcev, kolen ter vratu pa na gibanje. Da bi bil zanimiv test, ki je dal udeležencem misliti o posledicah, so si nadeli tudi posebna "pijanska" očala za simuliranje vida opitih voznikov.

V primeru prometne nesreče Ford lahko sam pokliče na pomoč

Piko na i je postavila tudi simulacija reševanja iz prevrnjenega vozila, ki je poudarila pomembnost in učinkovitost Fordove implementacije pametne tehnologije v njihove sodobne avtomobile.

Funkcija "klic v sili", del Fordovega informacijskega sistema SYNC, namreč v primeru prometne nezgode, v kateri pride do sprožitve zračnih blazin ali izklopa črpalke za gorivo, samodejno pokliče primerne službe za ukrepanje in v primeru voznikove neodzivnosti samodejno sporoči tudi GPS-koordinate vozila.

Doživetost avtomobilskih sanj

Na dnevu Fordovih novosti vselej v ospredje stopijo tudi avtomobilske želje in čustva. Na Vranskem je bilo dakarske sanje mogoče doživeti na blatnem terenskem poligonu.

Tam so udeleženci s pomočjo elektronsko nadzorovanega štirikolesnega pogona in robustnosti najvarnejšega pick upa na trgu, klenega forda rangerja.

Začutili so adrenalin strmih vzponov in spustov, se čudili zmožnosti tehnike v iskanju oprijema sredi blatne luže in vodljivosti tega zmogljivega orjaka v tesnih zavojih.

Vrhunec dneva v focusu ST in legendarnem mustangu

Vrhunec dneva je, tako kot vsako leto na tovrstnih srečanjih, postavila dinamična vožnja s Fordovimi avtomobilskimi atleti.

Tudi tokrat je s svojim superiornim podvozjem in odzivnostjo dvolitrskega ecoboost turbo stroja med zavoji navduševal športni odličnjak focus ST.

Udeleženci so na najbolj prepričljiv način in v varnem okolju lahko okusili bit športnega avtomobila. Avtomobilske sanje so na valovih navora, sunkovitih pospeških in prepričljivih zavornih pojemkih postale resničnost.

Nasmehi, potne dlani in vzkliki so najbolj nazorno pričali o zmogljivosti vrhunske tehnike. Vrh doživetja dinamičnega kroga pa je bil izziv vožnje z legendarno ikono, enim izmed največjih zvezdnikom avtomobilskega sveta, fordom mustangom.

Ne spreglejte