Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 11.40

6 let, 7 mesecev

Volvo razkriva prve skrivnosti novega XC40 #foto #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Novi volvo XC40 bo v prodajno pomembnem razredu premium kompaktnih športnih terencev stavil na moderne varnostno-asistenčne sisteme in ergonomijo, ki sta jo začrtala že večja brata XC90 in XC60. Novi volvo prav tako predstavlja platformo CMA za manjša vozila.

Volvo XC40 | Foto: Volvo Foto: Volvo

Ključen avtomobil za izpolnitev Volvovih prodajnih načrtov?

Volvo bo ta mesec predstavil svojega novega kompaktnega športnega terenca XC40, ki velja za enega ključnih produktov švedsko-kitajske avtomobilske znamke. Volvo želi do leta 2020 povečati svojo prodajo na 200 tisoč vozil letno (lani so jih prodali 534 tisoč), novi XC40 pa bo imel pri tem načrtu eno najpomembnejših vlog. Volvo se z njim podaja v zelo priljubljeni razred, kjer bo tekmec vozilom, kot so BMW X1, range rover evoque, mercedes-benz GLA in audi Q3.

Video: Volvova vizija mestne vožnje z XC40

Stavi na varnost in asistenčne sisteme

Volvo bo avtomobil izdelal na novi platformi CMA (Compact Modular Architecture), ki bo namenjena manjšim vozilom. Bistvo vozila bo seveda v varnostno-asistenčnih sistemih, kjer je Volvo nove smernice nakazal že z večjima terencema XC90 in XC60. Avtomobil bo imel Volvov sistem Pilot Assist, ki zna v določenih pogojih in nastavitvah samodejno zavijati, zavirati in pospeševati. Predstavili bodo četrto generacijo sistema za preprečevanje trka v mestu, sistem za preprečitev zdrsa s ceste (oziroma z dodatno zaščito, ko se to zgodi), prav tako pa tudi sistem Cross Alert (opozorilo pred prečnim prometom ob vzvratni vožnji) s samodejno funkcijo zaviranja.

Vozniku bo pomagal še 360-stopinjski pogled okrog vozila, na sredinski konzoli pa bo tudi XC40 dobil pokončni zaslon na dotik. Projekcije podatkov na vetrobransko steklo (head-up prikazovalnik) avtomobil ne bo imel. Še pred uradnim razkritjem avtomobila so pri Volvu namignili, da bodo imeli kupci na voljo tudi izbiro dvobarvnih kombinacij vozila.  

Prikaz delovanja sistema cross alert, ki je najbolj uporaben ob vzvratni vožnji s parkirišča. | Foto: Volvo Prikaz delovanja sistema cross alert, ki je najbolj uporaben ob vzvratni vožnji s parkirišča. Foto: Volvo

Ne spreglejte