Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Družinski Avtomoto gledališče

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 15.54

8 let

Spektakel v gledališču Glej: Mazdin neobičajni sedež iz gledalca naredi igralca

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mazda je s tehnično drugačnim in inovativnim inženirskim ter oblikovnim pristopom zapeljala po povsem svoji poti, na kateri se upira običajnemu. Tokrat ni presenetila na cesti, ampak v gledališču.

Nov avtomobil, nova izkušnja: dobrodošli na neobičajnem sedežu …

Pri Mazdi so na svojo drugačnost slovenske voznike opozorili tako, kot se za drzen um japonskih inženirjev spodobi, inovativno. Dinamični mestni avtomobil je svoje sporočilo o tem, da se je v njem mogoče v vsakdanjem življenju upreti sivini običajnega, med ljudi oziroma gledalce ponesel v drugačnem okolju, saj je sivi asfalt zamenjal za odrske deske gledališča Glej. Na predstavah Britev: Duet za performerja in njegov karakter so naključni obiskovalci prejeli na videz povsem običajno vstopnico za sedež številka 2. Presenečenje pa jih je čakalo v dvorani, kjer se je izkazalo, da v rokah držijo vstopnico za ogled predstave iz najbolj neobičajnega sedeža v dvorani. S številko 2 je bil namreč označen avtomobilski sedež, Mazdin in postavljen na odru.

Mazda 2 za vse pogumne gledalce, ki so si drznili upreti običajnemu

V spodnjem videoposnetku boste videli, da so vsi, ki so si predstavo drznili ogledati tako, da so v resnici postali del nje, dobesedno, morali imeti tudi pogum, sploh ker niso vedeli, kaj jih v bistvu čaka. Protagonist monokomedije Borut Bučinel je svoje poslanstvo vzel povsem resno, gledalcem na odru vzel prostost, jih postavil v soj luči, v njihovem naročju pestoval izpahnjeno roko in celo teatralno umrl. Največji šok pa so bili zagotovo britvica in brivska pena ter zapeljevanje. Nedvomno je bila predstava za vse, ki so jo doživeli z neobičajnega sedeža, precej humorna, zagotovo povsem drugačna kot iz parterja, in nedvomno si zaslužijo čestitke za pogum.

Presenečenje pa je najbolj pogumne čakalo tudi pred gledališčem, saj so vsi tisti, ki so sprejeli vlogo in vzdražil odrski pritisk, lahko odpeljali novo mazdo 2.

"Neobičajni sedež in neobičajno doživetje predstave sta nazorni analogiji Mazdinemu pozicijskemu sloganu Upri se običajnemu. Tako kot je vožnja vizualno dovršene in tehnološko napredne mazde 2 vedno nekaj neobičajnega, je bilo nekaj posebnega tudi edinstveno doživetje gledališke predstave na odru, z voznikovega sedeža mazde 2," nam je dogajanje v gledališču pojasnil Aleš Marguč, direktor podjetja Mazda Motor Slovenija.

Ne spreglejte