Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2008,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2008, 8.17

8 let

Škoda fabia combi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Karavani so že leta del Škodine tradicije, ki se ji tudi fabia ne izogiba. Za povrh je bila že predhodnica fabia I zelo uspešna. Še lani, v njeni pozni starosti, so jih pri nas prodali čez petsto.

Ko smo že pri številkah, naj še dodamo, da so po svetu pokupili več kot 600.000 različic fabie combi. Torej bi se lahko vprašali, čemu sploh novi model. No, pri Škodi imajo bolj smele načrte in želijo novo karavansko fabio izdelati v milijon primerkih.

Že za 9.200 evrov

Pri uvozniku se pohvalijo s senzacionalno ceno za vstopni model fabie, ki je na voljo že za dobrih devet tisočakov. Seveda pri tem manjka kakšen električni pomik, so pa vgrajene štiri varnostne blazine, volan je pomičen po osi in višini, zadnja klop je ločeno deljiva. Gre za opremo classic, ta pa je nadgrajena z ambientom (električni pomik stekel ter ogledal, polavtomatska klima, meglenki, radio CD, hlajen predal …). Nadaljnja oprema se razdeli na sport (več usnja, športna sedeža, alu platišča, climatronic …) in na elegance, kjer je poleg climatronica poudarek na ogrevanih prednjih sedežih, parkirnih senzorjih, sredinskem predalu, tempomatu. Strešni letvi, ki sicer organsko sodita h karavanom, sta na doplačilnem spisku, kjer med ostalim najdemo ESP, 16-palčna platišča, usnjene kombinacije, prilagodljive žaromete in navigacijski sistem.

Letos šeststo fabij combi

Od načrtovanega prodajnega števila vseh različic škode fabie (1400 primerkov), naj bi kupci do konca leta posegli po šeststo karavanih. Gre za znane bencinske motorje (1,2, 1,4 in 1,6) ter dizle (1,4 TDI in 1,9 TDI). Pri tem bencinske različice sežejo nekje do 15.000 evrov (1,6 elegance tiptronic), dizelske pa pričenjajo malo nad 12.000 in gredo do 17.000 (1,9 TDI DPF elegance). Pri uvozniku upajo, da ne bo fabia combi preveč konkurenčna roomsterju, z veliko večjim veseljem pa bi hodili v zelje cliu grandtour.

Ne spreglejte