Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
27. 3. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 27. 3. 2015, 10.07

8 let

Seat leon X-perience išče kupce. Šifra: pohodnik, ljubitelj gora in prikolic

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Seat se bo za Slovence z aktivnim življenjskim slogom potegoval z leonom X-perience. Njegovi aduti: stalni štirikolesni pogon, povišana karoserija in povečana robustnost od 23.670 evrov.

Z robustnejšim videzom do trendovskega videza

Uvoznik je slovensko premiero novinca v svoji paleti pozdravil z besedami: "Za vse terene, vse razmere in vse priložnosti." Avtomobil, ki temelji na karavanski karoserijski izvedbi običajnega leona (leon ST), je s povečanim repertoarjem sposobnosti, ki so vezane predvsem na vozne lastnosti, res primernejši tudi za vožnjo po slabše utrjenih podlagah.

Izhodišče opremljenosti je druga od štirih oprem, ki so na voljo pri običajnih leonih (style). Pustolovec ji dodaja nekaj uveljavljenih dodatkov, brez katerih sodobni mestni in družinsko navdahnjeni avtomobilski pohodniki dandanes ne zmorejo.

Strešni nosilci so serijski, avanturistični duh skupaj s plastičnimi oblogami na blatnikih poudarjata oblikovno prilagojena, robustnejša odbijača, karoserija je dvignjena za dva centimetra in pol. Posebej za leona X-perience je Seat razvil tudi dvoje novih platišč.

Glavna prednost – stalni štirikolesni pogon 4drive

Seat je leona X-perience opremil s stalnim štirikolesnim pogonom s Haldexovo večlamelno sklopko zadnje, pete generacije, nameščene pred zadnjo os.

Aktivnost pogona je odvisna od posredovanja inteligentno krmiljene elektronske enote. V običajnih in nezahtevnih voznih razmerah avtomobil izkorišča le sprednji pogon, v zahtevnejših pogonsko aktivna postane tudi zadnja os.

Omeniti velja, da bo Seat uveljavljenim voznim programom normal, sport in eco v sredini leta 2015 dodal še možnost izbire privlačnega doplačila – prilagodljivega podvozja DCC, ki pa bo na voljo le pri najzmogljivejših različicah.

2016 prihaja tudi dvokolesni pogon

Sprva bodo na voljo štirje motorji (glej razpredelnico), en bencinski in trije dizelski, vsi s štirikolesnim pogonom, v letu 2016 pa bo Seat paleto okrepil tudi z dvokolesnim pogonom – tega bodo kupci lahko združili bodisi s prihajajočim 1,4-litrskim turbobencinarjem s 93 kilovati ali obstoječim, 1,6-litrskim dizlom z 81 kilovati.

Ne spreglejte