SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Joseph Gebbia

Preveč podoben Musku? Soustanovitelj Airbnbja v upravo Tesle.

0,13

termometer

Tesla model S plaid |  | Foto: Tesla
Foto: Tesla

Upravo Tesle bo dopolnil Joseph Gebbia, soustanovitelj Airbnbja, ki se je pri tem podjetju poleti odrekel zaposlitvi za polni delovni čas.

Teslina uprava se je junija poslovila od Larryja Ellisona, soustanovitelja podjetja Oracle, in takrat sprožila val kritik z napovedjo, da bo ostala le pri sedmih članih. Skladno z dogovorom z nadzornimi finančnimi organi v ZDA mora imeti namreč ameriški avtomobilski proizvajalec v upravi dva neodvisna člana. Analitiki tudi pri novi pridobitvi opozarjajo, da je novi član uprave po svojem razmišljanju zelo podoben Elonu Musku.

Gebbia je 41-letni oblikovalec in podjetnik iz ZDA. | Foto: Wikimedia Commons Gebbia je 41-letni oblikovalec in podjetnik iz ZDA. Foto: Wikimedia Commons Ideja o Airbnbju iz leta 2008

To kvoto je zdaj namreč dopolnil milijarder Joseph Gebbia, ki je poleti odstopil od polne zaposlitve pri Airbnbju in sprejel le še svetovalno nalogo. Gebbia je bil leta 2008 eden od treh soustanoviteljev Airbnbja. Z Brianiom Cheskyjem sta bila sostanovalca in takrat dobila idejo, da bi oddajala prenočišče v sklopu svojega stanovanja za tiste, ki bi imeli težave z iskanjem klasičnih rezervacij v San Franciscu.

Rodilo se je začetno podjetje AirBed & Breakfast. Marca 2009 sta s še tretjim partnerjem Nathanom Blecharczykom ime podjetje skrajšala v Airbnb.com.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin