SiolNET. Avtomoto Novice
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Presenečenje: predsedniku ZDA Donaldu Trumpu bo svetoval Elon Musk

2,70

termometer

Čeprav je novi predsednik Donald Trump večkrat javno podvomil o resnosti globalnega segrevanja in bil podpornik industrije klasičnih fosilnih goriv, se je njegovi svetovalni skupini pridružil tudi najprodornejši izdelovalec električnih avtomobilov Elon Musk.

Elon Musk je v kampanji za predsednika ZDA podprl Trumpovo protikandidatko Hillary Clinton. Elon Musk je v kampanji za predsednika ZDA podprl Trumpovo protikandidatko Hillary Clinton. Foto: Reuters

Novi predsednik ZDA Donald Trump in soustanovitelj družbe Tesla Motors Elon Musk imata precej različne poglede tako na prihodnost avtomobilske industrije kot tudi na reševanje okoljevarstvenih vprašanj. Musk je med predsedniško kampanjo podvomil o primernosti Trumpa za položaj predsednika ZDA in raje podprl njegovo protikandidatko Hillary Clinton.

V svetovalni skupini tudi direktor Uberja

Musk se je zdaj vseeno pridružil Trumpovi novi svetovalni skupini, v kateri bo tudi ustanovitelj Uberja Travis Kalanick. Musk se bo v teh dneh sestal s Trumpom, družbo pa mu bodo delali številni predstavniki tehnoloških podjetij iz Silicijeve doline.

Prvi mož Tesle Motors je v preteklosti večkrat kritiziral davčno politiko ZDA in zvezne države Kalifornije do proizvodnje električnih avtomobilov in skrbi za manjši ogljični odtis v prihodnosti, ki po njegovem mnenju ni primerna. Tesla je sicer v enem izmed svojih ključnih obdobij, saj končuje razvoj novega velikoserijskega modela 3. Od tega bo močno odvisna prihodnost družbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin