Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
17.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 17.23

8 let

Peugeot 308 je evropski avto leta 2014

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dan pred uradnim odprtjem salona v Ženevi je žirija izbora Car of the Year 2014, ki jo sestavljajo novinarji iz 22 evropskih držav, razglasila zmagovalca. Letošnjo lovoriko je osvojil peugeot 308.

V letošnjem izboru za evropski avto leta je bilo 30 novih modelov

Žirija izbora Car of the Year je letos zmagovalca izbirala v naboru 30 novih modelov ameriškega, korejskega, evropskega in japonskega porekla, ki so jih proizvajalci na evropski trg poslali leta 2013.

V finalni izbor se je decembra lani uvrstilo sedem nominirancev: BMW i3, citroën C4 picasso, mazda 3, mercedes-benz razreda S, peugeot 308, škoda octavia in tesla S. Letos se je tako prvič zgodilo, da so se v finalni bitki za prestižno lovoriko predstavniki z motorjem z notranjim izgorevanjem pomerili z dvema električno gnanima avtomobiloma.

Na drugem in tretjem mestu električna predstavnika BMW i3 in tesla S

Žirija, ki jo sestavlja 58 novinarjev, med katerimi je tudi slovenski predstavnik Tomaž Porekar (Avto Magazin), je 307 točk namenila zmagovalcu, peugeotu 308, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila električna finalista BMW i3 in tesla S. Rezultati izbora torej napovedujejo oziroma kažejo na to, da bo elektrifikacija cest igrala pomembno vlogo v zagotavljanju čistejše in trajnostne mobilnosti.

Prvi mož Peugeota Picat: "Uspelo nam je izvesti konceptualni, tehnološki in kakovostni preskok"

Maxime Picat, generalni direktor znamke, ob prevzemu nagrade iz rok predsednika žirije Hakana Matsona seveda ni skrival navdušenja. Osvojitev evropske krone je na razstavišču Palexpo v Ženevi komentiral z naslednjimi besedami:

"Prepričani smo bili, da nam je z novim peugeotom 308 uspelo izvesti konceptualni, tehnološki in kakovostni preskok, s pomočjo katerega se bo v prihodnosti zavihtel med vodilne tri modele svoje kategorije v Evropi. To še najbolje potrjuje prestižna nagrada Car of the Year 2014, ki jo danes prejemam v imenu vseh tistih, ki so prispevali k razvoju in lansiranju tega modela."

Ne spreglejte