SiolNET. Avtomoto Novice
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova zapora ceste v Ljubljani, ki bo pojezila voznike

0,05

termometer

Bleiweisova cesta |  | Foto: Google maps
Foto: Google maps

Zaradi gradnje kopališča Ilirija in urejanja kanalizacije bo od jutri zjutraj do nedelje popoldan zaprta Bleiweisova cesta na odseku med Šubičevo ulico in Celovško cesto. Voznikom, ki bodo potovali proti Viču, bo na voljo le daljši obvoz mimo Šiške po Večni poti ali Resljevi, ki se bo nadaljeval skozi predor pod ljubljanskim gradom.

Na začetku junija so zaprli vozni pas na Bleiweisovi cesti proti Viču. Zapora naj bi trajala do srede junija, a so jo kasneje podaljšali do konca avgusta. Ta konec tedna bodo v celoti zaprli Bleiweisovo, zato predvidevajo kar precej zastojev in jeze pri voznikih. Obvoz proti Viču je namreč mogoč po Resljevi in skozi predor pod ljubljanskim gradom ali prek Šiške in nato po Večni poti.

Gradnja kopališča Ilirija bo trajala dve leti

MOL je imel prenovo kopališča Ilirija v načrtih že več kot pet let, a so letos spomladi le podpisali pogodbo z izvajalcem in začeli  dela. Projekt je (za zdaj) ovrednoten na 53 milijonov evrov, za celotnega (skupaj z nakupom zemljišč, priprave dokumentacije, urejanja okolice …) pa so predvideli približno 60 milijonov evrov stroškov. Poleg kopališča pa MOL namerava zgraditi tudi novo športno središče, ki bo zajemalo dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko ter dvorano za gimnastiko, aerobiko in borilne veščine. V novem središču bo tudi muzej slovenskega letalskega konstruktorja in športnika Stanka Bloudka. Ta je bil do začetka druge svetovne vojne med vodilnimi pri športnem društvu Ilirija.

Dela bodo trajala približno dve leti, pričakovan konec gradnje je spomladi 2024. | Foto: Google Maps Street View Dela bodo trajala približno dve leti, pričakovan konec gradnje je spomladi 2024. Foto: Google Maps Street View

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin