Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
7.52

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 7.52

8 let, 2 meseca

Najvišja prometna globa v Nemčiji: nogometaš bo plačal pol milijona evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nemški reprezentant Marco Reus je z aston martinom naredil več prekrškov, šele pri zadnjem pa je policija ugotovila, da je na cesti brez vozniškega dovoljenja. Globa znaša kar 544 tisoč evrov.

Za plačilo globe bo moral igrati "le" dobra dva meseca V državah, ki globe za prometne prekrške računajo tudi na podlagi mesečnih prihodkov prekrškarjev, lahko te doletijo tudi več sto tisoč evrov visoki zneski. Tak primer je tudi nemški nogometni zvezdnik Marco Reus, nemški reprezentant in igralec Borussie Dortmund, ki bo moral zaradi vožnje brez vozniškega izpita plačati več kot pol milijona evrov. Reusov mesečni prihodek naj bi bil okrog 190 tisoč evrov.

Več let je aston martina vozil brez vozniškega dovoljenja Po navedbah nemških medijev je to najvišja globa, ki jo je do danes za prometni prekršek plačal katerikoli Nemec. Reusa so stacionarni radarji na avtocesti med septembrom leta 2011 in letošnjim marcem ujeli petkrat. Ko se je Reus s svojim aston martinom letos marca peljal na trening v Dortmund, ga je ustavila policija, že hiter pogled v policijski računalnik pa je razkril, da nemški nogometaš nima vozniškega dovoljenja. Pravzaprav ga še nikoli ni imel.

Nemški organi so izračunali Reusov prihodek v zadnjih treh mesecih, zato bo moral plačati kar 544 tisoč evrov globe.

"Zdaj vem, da sem bil naiven in neumen, odločitve za svoje početje pa ne morem racionalno pojasniti. Dobil sem lekcijo in česa takega ne bom več ponovil," je za nemške medije povedal 25-letni Reus.

Ne spreglejte