Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
12.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 12.54

7 let, 12 mesecev

Hitri in drzni navdihnili avtomobilske "tunerje" tudi v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Serija filmov Hitri in drzni je tako v svetu kot v Sloveniji vplivala na dojemanje avtomobilov in prometa pri mlajši generaciji.

V Veliki Britaniji so pred časom naredili raziskavo o vplivu podobnih filmov s številnimi kaskaderskimi avtomobilskimi vložki, v katerih so prometna pravila tabu, tudi z vidika fizike pa so prizori pogosto na meji mogočega.

Britanci so ugotovili, da so na četrtino mladih voznikov neposredno vplivali liki iz akcijskih filmov, petina Londončanov pa je za svoje slabe prometne navade krivila vedenje filmskih domišljijskih junakov.

Hitri in drzni so pospešili tudi domišljijo slovenskih "tunerjev" Filmska serija Hitri in drzni je imela zagotovo velik vpliv tudi na slovensko avtomobilsko sceno. Ljubitelji hitrih avtomobilov so se sicer zbirali že pred prvim filmom te serije, a po njem se je število navdušencev, ki so na vsak način hoteli imeti "spedenan" avtomobil, drastično povečalo.

Takrat je bila središče dogajanja Brnčičeva ulica v Ljubljani, kjer so redno prirejali nezakonite dirke zasebnikov v pospeševanju.

Toga zakonodaja v Sloveniji predelovalce sili v ilegalo Vpliv filma na Slovence seveda ni bil le negativen, saj se je začela razvijati tudi dejavnost predelovanja avtomobilov. Fantje in dekleta so v avtomobile vlagali vse več znanja, truda in inovativnih idej. Sami zase pravijo, da nikakor niso prometni divjaki in da je taka domneva del splošnega stereotipa.

Na srečanjih predelanih avtomobilov se v Sloveniji danes zbere tudi do 150 ponosnih lastnikov vozil. Trendi predelav so se iz osnovnih plastičnih dodatkov, spojlerjev in neonk prelevili v bolj zapletene izboljšave motorjev in vozne dinamike.

Težava predelovalcev v Sloveniji je še vedno toga zakonodaja, ki ne dopušča predelovanja in obveznega homologiranja garažnih predelav. Vse več aktivnosti se zato spet seli v ilegalo.

Ne spreglejte