Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Audi

Sreda, 16. 3. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

Audijeva telesa oblikuje 2500-tonska sila (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Audi

Da bi avtomobil nastal, je potreben dolgotrajen postopek načrtovanja avtomobila in njegovega proizvodnega procesa. Odgovor na vprašanje zakaj Audi načrtuje orodja za stiskanje pločevine sam.

Kupca razvoj in proizvodnja upravičeno ne zanimata – sta pa vseeno zelo pomembni za izdelek

O načrtovanju avtomobilov ne slišimo prav dosti, morda kako o videzu ali varnostnih zadevah. Ljudi, z izjemo kakega strojnika, roko na srce, pretežno to ne zanima – pomemben jim (nam) je izdelek.

Proizvodni proces pa je zelo pomemben za strošek izdelave in za natančnost izdelka, zato mu še posebej proizvajalci prestižnih avtomobilov namenjajo izjemno pozornost najprej pri načrtovanju in kasneje med tekom tega procesa. Pomembno je zagotoviti čim hitrejši proces, da lahko v istem času iz njega pride več izdelkov, čim bolj ekonomičen proces, da prihrani energijo, in čim bolj natančen proces, da si izdelek zasluži pridevnik prestižen.

Zapletene oblike in bionika – bolje in hitreje do izdelka

Vsaka podrobnost na koncu šteje. Pri Audiju, denimo, sami načrtujejo orodja oziroma stiskalnice za stiskanje pločevine, kar smatrajo celo za enega najpomembnejših delov načrtovanja proizvodnje. Stiskalnice so vse hitrejše, pri tem pa ustvarijo silo, ki ustreza masi do 2500 ton. Pri tem je treba za končen prestižen izdelek zagotoviti tudi vrhunsko natančnost.

 | Foto: ciril komotar Foto: ciril komotar

Pravijo, da je pri omenjenem postopku ključno zmanjšanje gibljivih mas. Zato so nova orodja za oblikovanje pločevine za do 8 ton lažje od klasičnih, ki tehtajo okoli 50 ton, hkrati pa so tudi bolj oblikovno stabilne in bolj toge. Drugi ključen dejavnik je optimalen prenos moči stiskalnice.

Na podlagi pri njih patentiranih meritev procesa stiskanja so s simulacijo v računalnikih prišli do bolj smotrne oblike matrice – oblike ojačitev so bolj zapletene, dodatne ojačitve pa posnemajo bioniko. Videz njihove nove stiskalnice se zato takoj loči od klasičnih z vodoravnimi in navpičnimi ojačitvami.

Tako so dosegli optimalen prenos moči in hkrati zmanjšali gibljivo maso stiskalnice. V tej smeri razvoja načrtujejo do leta 2018 za kar 20 odstotkov zmanjšati čas proizvodnje, hkrati pa za enak odstotek zmanjšati porabo energije.

Ne spreglejte