SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Air Serbia iz Beograda v New York, jih mikajo nakupi prevoznikov iz Balkana?

2

termometer

Srbski letalski prevoznik Air Serbia bo naslednje leto petkrat tedensko iz Beograda letel neposredno v New York. Družba s partnerjem Etihad Airways ne izključuje niti prevzemov drugih družb.

Srbski premier: Air Serbia je najboljši letalski prevoznik na Balkanu

Srbski letalski prevoznik Air Serbia je v dveh letih obstoja in partnerstva z družbo Etihad Airways znatno povečal svoje prihodke, število prepeljanih potnikov in tudi povečal floto svojih letal. Srbski premier Aleksandar Vučić je družbo ocenil za najboljšega letalskega prevoznika na Balkanu, ki bi lahko po njegovi oceni v bližnji prihodnosti kupil katerega izmed drugih letalskih prevoznikov v tej regiji in število potnikov z nadgradnjo letališča v Beogradu povečal na 2,5 milijona letno. Družba je letos zaposlila 250 ljudi, prek različnih partnerjev pa v Srbiji nudi 24 tisoč delovnih mest.

V New York bodo leteli petkrat tedensko in v ta namen tudi kupili novo letalo

Ob dvoletnici obstoja Air Serbie je predsednik nadzornega sveta Siniša Mali napovedal neposredne lete med Beogradom in New Yorkom. Ti se bodo domnevno začeli prihodnje leto, Srbi pa bodo na vzhodno obalo ZDA leteli petkrat tedensko. Za ta čezoceanski let bodo kupili tudi novo letalo.

Air Serbia ima že danes v svoji floti tudi štiri boeinge 737-300, osem airbusov A319 in dva airbusa A320.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin