Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
7. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 7. 10. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Najdražji slovenski nogometaš

Jan Oblak: Nesoglasja nastajajo povsod

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Jan Oblak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V četrtek je prvič pred tekmama kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji, ki bosta v soboto in torek v Ljubljani, pred novinarje stopil največji zvezdnik slovenske reprezentance Jan Oblak. Vratar madridskega Atletica o drugem zvezdniku slovenskega nogometa Kevinu Kamplu, ki ga tokrat ni zraven, pričakovano ni želel preveč govoriti.

"Osredotočeni smo na sobotno tekmo. Težave, ki jih imamo, so vedno prisotne. Povsod imajo nesoglasja, a jih na koncu rešijo. S tem, kar se dogaja, nismo preveč obremenjeni. Razmišljamo le o težki tekmi, ki je pred nami," o Kevinu Kamplu in tem, kaj si misli o tokratni odpovedi zvezdnika nemške lige v dresu Bayerja Leverkusna, ni želel govoriti eden izmed zvezdnikov prve španske lige Jan Oblak.

Reprezentanti so temi, ki te dni polni medijski prostor v slovenski javnosti, vse povedali v izjavi za javnost, ki so jo objavili v četrtek dopoldne. Več o njej ne želijo govoriti, kar je pričakovano in razumljivo. Že v soboto jih namreč čaka druga tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji, na prvi so septembra v Litvi osvojili točko. Kaj pričakujejo od obračuna s Slovaki?


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Upa, da ne bo imel veliko dela

Upa, da ne bo imel veliko dela. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Upa, da ne bo imel veliko dela. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Slovake smo že analizirali in jih bomo še bolj, imamo še nekaj časa," je pred četrtkovim popoldanskim treningom v Stožicah govoril 23-letni as.

"Osredotočeni moramo biti predvsem nase in na našo igro. Nisem zaskrbljen, saj vem, da se bo končalo dobro za nas, če bomo dobro stali na igrišču in pokazali to, kar znamo. Prepričan sem, da se na koncu lahko veselimo," je dodal.

Na tokratni reprezentančni zbor je prišel v dobri formi. Na kar sedmih od devetih tekem, ki jih je odigral v dresu Atletica v španskem prvenstvu in v ligi prvakov, ni prejel zadetka. Premagan je bil samo dvakrat. Madridčani imajo sijajno obrambo, morda v reprezentanci pričakuje več dela?

"Bomo videli, kako bo. Upam, da ne. Če ne bom imel veliko dela, bo to pomenilo, da igramo dobro. Rad bi videl, da bi bilo tako," je dejal v tujini najbolj cenjeni član slovenske reprezentance, ki jo zdaj v treh dneh čakata dve zelo zahtevni tekmi.

Kako je bilo na četrtkovem treningu v Stožicah?

Nima komu svetovati, kaj in kako

Sam je takšnega ritma vajen iz Atletica, kako pa bo s preostalimi njegovimi soigralci v reprezentanci? "Res je, da nas v torek čaka še ena zahtevna tekma, a trenutno smo z mislimi samo pri Slovaški. Jasno nam je, da bo na obeh težko. Pripravljamo se po najboljših močeh, dali bomo vse od sebe. Upamo, da osvojimo čim več točk," je govoril najboljši vratar španske lige v prejšnji sezoni.

"Mislim, da so tudi moji soigralci pripravljeni na to, kar nas čaka. Nimam komu kaj svetovati, govoriti, kaj in kako. Prepričan sem, da so vsi pripravljeni na to, kar nas čaka, in bodo pokazali, kaj znajo," se je ognil nepotrebnih nasvetov soigralcem, ki igrajo v klubih manj zvenečih imen kot on.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Milijoni so le številke

Pričakovano. Čeprav je z naskokom najdražji slovenski reprezentant, je z osmimi nastopi v dresu članske reprezentance med najmanj izkušenimi v izbrani vrsti. Se zaradi tega počuti nenavadno?

Zvezdnik madridskega Atletica je bil v Stožicah v središču pozornosti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zvezdnik madridskega Atletica je bil v Stožicah v središču pozornosti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Ne, počutim se tako, kot bi se počutil, če bi šele debitiral ali pa imel za sabo že 50 reprezentančnih nastopov. Na vsako tekmo se pripravljam na isti način. Vsakič dam vse od sebe in skušam dokazati, da si zaslužim biti tukaj. Kdo je najdražji in najcenejši, pa tako ali tako ni pomembno. To so le številke," je odgovoril eden izmed največjih zvezdnikov slovenskega športa ta hip.

In prav številke so tiste, ki so ga v zadnjih dneh spet postavile v središče pozornosti. Za to je poskrbela vest iz Španije. Tam so poročali, da je Atletico poleti zanj zavrnil ponudbo v višini vrtoglavih 75 milijonov evrov.

"O tem morda vi veste več od mene," se je nasmejal Oblak, ki domnevne ponudbe ni želel komentirati.


Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte