Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
23.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

2

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Matic Črnic Patrik Eler Dejan Djermanović Roman Bezjak Robert Berić Kevin Kampl Boštjan Cesar Valter Birsa Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Marijan Pušnik Matjaž Kek legionarji

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 23.30

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Pušnik polepšal nedeljo Keku, Oblak spodil netopirje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je zaklenil vrata Atletica na gostovanju v Valencii, hrvaški derbi med Dinamom in Pušnikovim Hajdukom se je končal z remijem, katerega se je zelo razveselil trener Rijeke Matjaž Kek. Petar Stojanović je odpravil poškodbo. Džengis Čavušević je v Švici dosegel dva, Dejan Djermanović pa v Kazahstanu tri zadetke.

  • Slovenski nogometaši na delu v tujini, pretekli konec tedna

Matjaž Kek je Rijeko na Hrvaškem popeljal do novega uspeha. V 11. krogu je gostoval v Pulju pri Istri 1961 in jo premagal z 2:0. Rečani so se z zmago v sosedskem obračunu branilcu naslova Dinamu oddaljili na velikih šest točk razlike.

Vrhunci srečanja med Istro in Rijeko:

Rijeka je oba zadetka dosegla v uvodnih 22 minutah, med strelce sta se vpisala njegov rojak Matic Črnic, ki je dosegel prvi zadetek v hrvaškem prvenstvu, ter Avstrijec Alexander Gorgon, ki je hitro ujel strelsko formo in v konici napada odlično nadomestil Romana Bezjaka (Darmstadt).

Kek umirja evforijo

"Smo še daleč od velike ekipe, a so igralci po zadnjih zmagah polni samozavesti. Skušali bomo ostati skromni in pošteni do dela. Želimo, da v klubu ostane pozitivna energija. Navijače in medije razumem, a moramo misliti nase in razmišljati o igri. Če mislimo najprej o njej, potem pridejo tudi pozitivni rezultati. Do konca sezone je še daleč, zdaj pa nam bosta prišla dva tedna počitka zelo prav," nekdanji slovenski selektor, ki se je zasidral na vodilnem položaju v prvi hrvaški ligi, umirja evforijo in vedno bolj izraženo željo navijačev Rijeke po osvojitvi državnega naslova. Rečani v tej sezoni sploh še niso izgubili.

Pušnik se je prijel za glavo

Marijan Pušnik je ostal v Zagrebu neporažen (0:0), za vodilno Kekovo Rijeko pa zaostaja že osem točk. | Foto: hajduk.hr Marijan Pušnik je ostal v Zagrebu neporažen (0:0), za vodilno Kekovo Rijeko pa zaostaja že osem točk. Foto: hajduk.hr Veliki hrvaški derbi med Dinamom in Hajdukom se je v nedeljo na Maksimirju končal brez zadetkov (0:0). Na klopi zagrebškega velikana se je predstavil nov trener, Bolgar Ivajlo Petev, za modre pa je po odpravljeni poškodbi zaigral tudi mladi slovenski reprezentant Stojanović.

Njegov rojak Marijan Pušnik je pokvaril načrte velikemu rivalu, s tem pa pomagal tudi rojaku Keku, ki ima pred Dinamom šest, Hajdukom pa že osem točk prednosti.

Gostitelji so v napetem srečanju, ki ga je v hrvaški prestolnici spremljalo kar štiri tisoč navijačev Hajduka, dvakrat zadeli okvir vrat, Dalmatinci pa bodo še dolgo sanjali o neizkoriščeni priložnosti Brazilca Jeffersona iz 75. minute, po kateri se je Korošec lahko le prijel za glavo.

Vrhunci srečanja med Dinamom in Hajdukom:

    

Evropske nogometne zelenice:


Jan Oblak je v času nedeljskega kosila z Atleticom zmagal v Valencii z 2:0. | Foto: Reuters Jan Oblak je v času nedeljskega kosila z Atleticom zmagal v Valencii z 2:0. Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti:

Vratarja:

Jan Oblak: Škofjeločan, ki je med tednom spet navdušil in v ligi prvakov odpravil münchenski Bayern, na kar sedmih od osmih tekem v vseh tekmovanjih, ki jih je odigral, ni prejel gola. Tokrat je Atleticu v nedeljo pomagal do zmage v Valencii z 2:0. Na štadionu Mestalla je zbral tri obrambe in je zdaj v sedmih prvenstvenih krogih prejel le dva gola. V ligi prvakov je na obeh tekmah, ki ju je odigral, prav tako ostal nepremagan. Zdaj v vseh tekmovanjih gola ni prejel že 319 minut. Nazadnje ga je na derbiju proti Barceloni pred dvema tednoma premagal Hrvat Ivan Rakitić. Atletico je izkoristil nov spodrsljaj Reala in ga prehitel na lestvici.

Vid Belec: Carpi, za katerega v zadnjem času ne brani, je v drugi italijanski ligi v ponedeljek remiziral s Piso (1:1). Pred domačim občinstvom je dvoboj končal le z devetimi igralci, saj sta Maodo Mbaye in Alessio Sabbione v drugem delu prejela rdeča kartona. Belec zaradi dogovora med klubom in vodstvom slovenske reprezentance ni kandidiral za srečanje. Carpi je po sedmih krogih v serie B na osmem mestu, ki še zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za napredovanje v prvo ligo.

Jan Koprivec: Povratnik v slovensko reprezentanco je z Anorthosisom v  6. krogu prve ciprske lige v soboto pred domačim občinstvom remiziral z drugouvrščenim moštvom AEL Limasol (0:0). Slovenski vratar je branil vso tekmo.

Branilci:

Boštjan Cesar je novo zmago Chieva, že četrto v sedmih krogih, pozdravil s klopi za rezervne igralce. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boštjan Cesar je novo zmago Chieva, že četrto v sedmih krogih, pozdravil s klopi za rezervne igralce. Foto: Guliverimage/Getty Images Bojan Jokić: Villarreal je v nedeljo v španskem prvenstvu remiziral v Barceloni pri Espanyolu. Občinstvo ni videlo zadetkov (0:0), izkušeni slovenski branilec, ki v tej sezoni ni odigral še niti ene minute za rumeno podmornico, pa ni kandidiral za srečanje. Villarreal v sedmih nastopih še ni izgubil.

Boštjan Cesar: Chievo je v prvi tekmi 7. kroga italijanske prve lige gostoval pri Pescari in osvojil tri točke (2:0). Na lestvici se je povzpel na četrto mesto, kapetan slovenske reprezentance pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Miha Mevlja: Rostov je v nedeljo v derbiju 9. kroga elitne ruske premierlige premagal moskovski CSKA (2:0). Ruski podprvak je poskrbel za prvi poraz branilcev naslova v tej sezoni, Primorec pa je odigral vso tekmo in v prvem polčasu, ko je bil rezultat še 0:0, prejel rumeni karton. Rostov je v Rusiji na visokem četrtem mestu. 

Miral Samardžić: S Henan Jianyjem nima obveznosti v prvi kitajski ligi, zato bo lahko na tokratni zbor pripotoval pravočasno.

Nejc Skubic je v nedeljo svojemu klubu v Turčiji pomagal do domače zmage. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nejc Skubic je v nedeljo svojemu klubu v Turčiji pomagal do domače zmage. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nejc Skubic: Konyaspor je v 6. krogu prve turške lige izkoristil prednost domačega igrišča in v nedeljo ugnal Adanaspor z 1:0. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Dejan Trajkovski: Twente je v 8. krogu nizozemske prve lige v nedeljo osvojil točko na gostovanju pri Heraclesu (1:1), Mariborčan pa je odigral vso tekmo.

Aljaž Struna: Carpi je v drugi italijanski ligi v ponedeljek remiziral s Piso (1:1). Pred domačim občinstvom je dvoboj končal le z devetimi igralci, saj sta Maodo Mbaye in Alessio Sabbione v drugem delu prejela rdeča kartona. Primorec zaradi dogovora med klubom in vodstvom slovenske reprezentance ni kandidiral za srečanje. Carpi je po sedmih krogih v serie B na osmem mestu, ki še zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za napredovanje v prvo ligo.

Boban Jović: Povratnik v reprezentanco je z Wislo iz Krakova, ki je novo sezono začela tako slabo, da je obstala na zadnjem mestu, v soboto zmagal na gostovanju pri Wisli Plock. Celjan je odigral 58 minut in prejel rumeni karton. Ko je zapustil igrišče, je njegov klub vodil z 2:1. Na koncu je zmagal s 3:2, odločilni zadetek za tri točke pa je dosegel v zadnji minuti.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Vezisti:

Josip Iličić je na gostovanju v Torinu odigral le prvi polčas. | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je na gostovanju v Torinu odigral le prvi polčas. Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl: Z Bayerjem je v soboto igral derbi 6. kroga nemške bundeslige. V Leverkusen je prišel njegov nekdanji klub Borussia Dortmund in nepričakovano ostal brez točk. Lekarnarji so zmagali z 2:0, slovenski reprezentant pa je odigral vso tekmo. V 37. minuti mu je sodnik pokazal rumeni karton. 

Josip Iličić: Med tednom pri navdušujoči predstavi Fiorentine v ligi Europa ni sodeloval, trener mu je namenil počitek. V nedeljo je bilo drugače. Firenčani so v 7. krogu italijanske prve lige gostovali pri Torinu, Kranjčan pa se je znašel v začetni enajsterici. Vijolice so izgubile z 1:2, slovenski reprezentant pa je odigral le prvi polčas, v katerem se ni preveč izkazal. Fiorentina je prvi del izgubila z 0:1.

Valter Birsa: S Chievom je v prvi tekmi 7. kroga italijanske prve lige v gosteh premagal Pescaro z 2:0. Prispeval je podajo za prvi zadetek letečih kozličkov, v 81. minuti pa je zapustil igrišče. V tej sezoni je že trikrat podal za zadetek soigralca. Skupaj s še petimi igralci si deli prvo mesto na lestvici najboljših podajalcev v serie A.

Rene Krhin: Granada v španskem prvenstvu tone vse nižje. V soboto ni izkoristila prednosti domačega igrišča proti novincu Leganesu. Izgubila je z 0:1. Novi trener Lluis Planaguma Štajerca ni uvrstil v začetno enajsterico. V igro je vstopil v 55. minuti, ko je bil še rezultat 0:0. Granada je po že petem porazu v tej sezoni, v kateri je v sedmih nastopih osvojila le dve točki, zdrsnila na zadnje mesto.

Jasmin Kurtić je z Atalanto pripravil veliko presenečenje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jasmin Kurtić je z Atalanto pripravil veliko presenečenje. Foto: Guliverimage/Getty Images Jasmin Kurtić: Atalanta je v nedeljo v Bergamu presenetila drugouvrščene Neapeljčane. Premagala jih je z 1:0 in pomagala vodilnemu Juventusu, da je povečal prednost pred zasledovalci. Slovenski reprezentant je odigral vso tekmo, prav tako najboljši slovaški nogometaš Marek Hamšik v vrstah gostov, ki bo 8. oktobra gostoval v Stožicah.

Benjamin Verbič: S Köbenhavnom je med tednom navdušil v ligi prvakov, v nedeljo pa je s praznimi naboji streljal na gostovanju pri Viborgu. Dvoboj se je končal brez zadetkov (0:0), Vojničan pa je v igro vstopil v 77. minuti. To je bila že 22. zaporedna tekma danskega prvenstva brez poraza. Prednost pred drugouvrščenim Brondbyjem znaša štiri točke.

Matic Črnic: Z Rijeko je v sosedskem derbiju hrvaškega prvenstva v petek gostoval v Pulju pri Istri 1961 in zmagal z 2:0. Mariborčan je odigral vso tekmo, med strelce pa se je vpisal v 8. minuti, kar je njegov prvi zadetek v dresu Rijeke v hrvaškem prvenstvu. V pokalnem tekmovanju je že zatresel mrežo, v prvenstvu pa je led prebil na štadionu Aldo Drosina na jugu istrskega polotoka. Žogo je v mrežo pospravil z neposredne bližine, nehote pa mu je podal branilec Istre Nikola Žižić, ki je v 1. SNL branil barve Krke. Rijeka ima pred najbližjim zasledovalcem Osijekom, odigrala je tekmo več od njega, šest točk prednosti.

Nik Omladič: Povratnik v izbrano vrsto z Eintrachtom Braunschweigom navdušuje v drugi nemški ligi in vodi na lestvici. V derbiju 8. kroga je remiziral pri tretjeuvrščenemu Heidenheimu (1:1). Nekdanji nogometaš Rudarja in Olimpije je odigral vso tekmo.

Kdaj bo Roman Bezjak dosegel prvenec v dresu nemškega prvoligaša Darmstadta? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kdaj bo Roman Bezjak dosegel prvenec v dresu nemškega prvoligaša Darmstadta? Foto: Guliverimage/Getty Images

Napadalca:

Robert Berić: Med tednom v ligi Europa ni igral za Saint-Etienne, saj je imel poškodovano mišico. Zdravstvene težave je odpravil do nedelje, ko je gostoval na "kraju nesreče". Lani se je ob podobnem času v Lyonu huje poškodoval, tokrat pa je na igrišču zdržal prvi polčas. Odigral je 45 minut, zeleni pa so izgubili z Lyonom z 0:2 in na lestvici zdrsnili na deveto mesto.

Roman Bezjak: Korošec še ni dočakal prvenca v nemški prvi ligi. V soboto je z Darmstadtom remiziral proti Werderju (2:2). Odigral je vso tekmo, njegov klub pa na lestvici zaseda 14. mesto. 

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, ki bosta 8. (Slovaška) in 11. oktobra (Anglija).


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima:


Preostali nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Ipswich Town : Huddersfield Town 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Reading : Derby County 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, 3. liga Chesterfield : Bradford 0:1 V igro je vstopil v 78. minuti.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Rheindorf Altach 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Liefering 3:3 Odigral je 57 minut.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wattens : Wacker Innsbruck 2:1 Odigral je vso tekmo in v 38. minuti dosegel zadetek.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Genk : Mechelen 2:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Metalleghe Jajce : Zrinjski 0:4 Igral je vso tekmo.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : Ermis 3:0 Igral je vso tekmo.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Kemi : SJK 1:3 Odigral je 65 minut.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Marseille 1:1 Branil je vso tekmo.
Petar Stojanović (Dinamo) Hrvaška, 1. liga Dinamo : Hajduk 0:0 Odigral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Cibalia : Slaven Belupo 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Denis Kramar (Vikingur Olafsvik) Islandija, 1. liga Stjarnan : Vikingur Olafsvik 4:1 Igral je vso tekmo.
Marko Pridigar (Fylkir) Islandija, 1. liga KR : Flykir 3:0 Branil je prvih 45 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Sampdoria : Palermo 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Roma : Inter 2:1 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Sampdoria : Palermo 1:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Ternana : Hellas Verona 0:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Benevento : Novara 1:0 Igral je vso tekmo.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ra'anana : Hapoel Haifa 2:0 Igral je 60 minut.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Kashima Antlers : Omiya Ardija 1:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Gamba Osaka 4:0 Ni kandidiral za nastop.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Gamba Osaka 4:0 V igro vstopil v 66. minuti in v 87. minuti postavil končni rezultat.
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Ehime : Yokohama 3:0 Ni kandidiral za nastop.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga, liga za obstanek Zetsyju : Atyrau 4:3 Odigral je vso tekmo in dosegel tri zadetke. V polno je zadel v 27., 55. in 59. minuti.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Valletta : Birkirkara 1:1 Igral je od prve minute.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Balzan : St. Andrews 3:0 Igral je od prve minute.
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Roda : NEC 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Bayern München : Köln 1:1 Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Union Berlin 2:0 Odigral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Union Berlin 2:0 Odigral je 80 minut.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Hansa Rostock 0:3 Odigral je vso tekmo.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Plock : Wisla Krakov 2:3 Odigral je vso tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:2 Odigral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Arka Gdynia : Piast Gliwice 1:2 Ni igral, ostal je na klopi.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Bytovia Byto 2:3 V igro je vstopil v 81. minuti.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Bytovia Byto 2:3 Odigral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Vitoria Guimaraes : Sporting 3:3 Ni kandidiral za srečanje.
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Himki : Zenit II 2:1 Igral je vso tekmo.
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, 1. liga Partizan : Mladost Lučani 3:1 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Laussane Sport : Lugano 4:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Basel : Thun 1:1 V igro je vstopil v 58. minuti in prispeval podajo za zadetek.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Wohlen : Zürich 0:5 Dosegel je dva zadetka. Prvega v 23., drugega v 40. minuti.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Wil : Schaffhausen 2:1 Odigral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Rizespor : Bešiktaš 0:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Galatasaray : Antalyaspor 3:1 Branil je vso tekmo.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Trabzonspor 4:0 Ni kandidiral za srečanje.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Alanyaspor : Istanbul Basaksehir 0:5 Ni kandidiral za tekmo.
Ne spreglejte