SiolNET.
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Mariboru zbor kandidatov LDS na letošnjih volitvah

2

termometer

V Mariboru so se v družbi predsednice stranke in notranje ministrice Katarine Kresal zbrali kandidati LDS na letošnjih lokalnih volitvah.

Kresalova ocenjuje, da volilna kampanja dobro teče, tudi v Mariboru, kjer bi bilo po njenem mnenju dobro, če bi se levousmerjeni kandidati združili in se "poenotili na enega kandidata".

"Dobro bi bilo, če bi imeli skupnega levega kandidata" Sama seveda predlaga kandidata LDS Tomaža Orešiča. "Z vsakim dnem se situacija spreminja. Župan tudi že malo izgublja svojo prednost. Dobro bi bilo, če bi imeli drugi krog, in dobro bi bilo, če bi imeli skupnega levega kandidata," je dejala.

"V Mariboru se je vse preveč teklo na kratke proge" Zadovoljen z rezultati najnovejše javnomnenjske raziskave časnika Večer, ki mu napoveduje boljši rezultat kot kandidatoma SD in Zares, je tudi Orešič izrazil prepričanje, da bo v Mariboru potreben drugi krog. "V Mariboru se je vse preveč teklo na kratke proge, brez vizije in razmisleka. Maribor si zasluži več," je dejal.

V Mariboru se je zbralo okoli 70 kandidatov za župane različnih slovenskih mest, med njimi ptujski župan Štefan Čelan, ki računa na tretji mandat. "Ljudje so prepoznali, da je dobro delati dobro," je dejal. Med maratonci je tudi poslanec LDS Milan Gumzar, ki je v Benediktu prepričan v četrti mandat.

Na srečanju tudi minister Zalar in Aleš Gulič "Imamo dobre kandidate, zato ni čudno, da zmagujejo," je izpostavila Kresalova na srečanju, ki so se ga med drugimi udeležili pravosodni minister Aleš Zalar, vodja urada za verske skupnosti Aleš Gulič ter podpredsednika LDS Slavko Ziherl in Zdenka Cerar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin