SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Mladi kajakaš Simon Blažević: "Usklajevati šport in študij? Z voljo je vse mogoče!"

Oglasno sporočilo

Šport in študij gresta z roko v roki, dokazuje mladi kajakaš Simon Blažević. Izkusil je, kako je hkrati živeti v Škofijah, študirati ladijsko strojništvo v Portorožu in trenirati v Kopru.

Novembra se je pod okriljem Coca-Coline Akademije za mlade udeležil tridnevnega dogodka v Portorožu, kjer so mladi perspektivni športniki na delavnicah osvojili praktične veščine in se družili z nekdanji vrhunski slovenski športniki.

Simon Blažević: "Največja prednost Akademije za mlade so pridobljena praktična znanja in poznanstva." Foto: Matic Bajželj | Foto: Simon Blažević: "Največja prednost Akademije za mlade so pridobljena praktična znanja in poznanstva." Foto: Matic Bajželj

Delavnic s področja športne psihologije in marketinga, komuniciranja, kadrovskega managementa in prodaje se je udeležilo več kot 40 športnikov v starosti od 18 do 25 let. Med njimi je bil Simon Blažević, ki je na letošnjem Evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu v kajakaškem dvojcu do 23 let na 500-metrski razdalji osvojil odlično peto mesto. "Šport je del mene. Vsak dan treniram, da bom še boljši, hitrejši in močnejši," je povedal 23-letni Simon, ki želi svojo karierno pot nadaljevati v trenerskih vodah, in dodal: "Največja prednost Akademije za mlade so pridobljena praktična znanja in poznanstva. Mladi športniki smo spoznali predstavnike in sodelavce OKS-ZŠZ, ki nam lahko pomagajo pri razvijanju dvojne kariere".

Izobraževalni program Akademija za mlade je Coca-Cola HBC Slovenija zasnovala v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Projekt je nadgradnja letos sklenjenega štiriletnega sponzorstva med podjetjem v Sloveniji in nacionalno olimpijsko organizacijo. Družba The Coca-Cola Company namreč ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni ter od leta 2017 širi olimpijski duh na slovenskih tleh in spodbuja aktivno športno udejstvovanje vseh generacij.

S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin