Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
8.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 8.44

8 let, 5 mesecev

Hrana za kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Prehrana je pomembna tudi za zdravo in sijočo kožo. Nekaj živil zagotavlja lepo in svežo polt.

Lanena semena so bogata z maščobnimi kislinami omega 3, ki so ključne za preprečevanje starostnih peg in gub. Njihovo vsakodnevno uživanje zmanjšuje tudi razdraženost in rdečico, prispevajo pa k svežemu in mehkemu videzu kože.

Lanena semena dodajte ovsenim kosmičem in smutijem.

Robide, borovnice, slive … Vijoličasto oziroma modro sadje je odlična hrana za kožo, saj je bogata z antioksidanti, lovilci prostih radikalov, zaradi česar boste videti mlajši.

Sončnična semena so bogata z vitaminom E, prav tako pa tudi pomembno živilo, ki kožo ščiti pred poškodbami sonca. Privoščite si jih lahko za malico, jih dodate jutranjemu obroku kosmičev ali popoldanski solati. Pazite le, da jih ne presolite, saj sol za kožo ni dobra.

Bogat z vitaminoma A in C, ki sta oba pomembna za sijočo in zdravo kožo, je tudi sladek krompir. Vitamin C zvišuje proizvodnjo kolagena, ki ohranja prožnost kože, vitamin A pa je pomemben antioksidant.

Za kožo je zaradi svojih antioksidantnih značilnosti dober tudi paradižnik, ki varuje tudi njeno pigmentacijo. Kar pogumno s paradižnikom v solato ali na kruh s sončničnimi semeni, pa tudi v omako.

V jogurtu so proteini, ki zagotavljajo čvrstost kože. Izogibajte se njihovim sadnim različicam. Raje vzemite navadnega in si vanj narežite sveže sadje.

Ne spreglejte