Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
16.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 16.16

8 let, 5 mesecev

Brezkofeinski načini, ki vas bodo zbudili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zaspanost? Najpogosteje bomo pomislili na skodelico kave, a to ni edina rešitev. Predstavljamo vam nekaj brezkofeinskih načinov, da se zbudite.

Skodelica kave v boju proti zaspanosti ni edina rešitev. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako boste občutek budnosti dosegli tudi brez kofeina.

Žvečilni gumi Žvečilni gumi ne samo osveži daha, temveč poživi tudi telo. Lani so v Veliki Britaniji opravili raziskavo, v kateri so ugotovili, da so bili tisti, ki so žvečili več kot 15 minut, bolj budni od tistih, ki tega niso počeli. Vodja študije Andy Smith, kot navaja Huffing Post, je pojasnil, da žvečilni gumi zvišuje srčni utrip, s tem pa pospešuje tudi krvi dotok v možgane. Zato posezite po paketu mentolovih žvečilnih gumijev in si z mrzlo vodo oplaknite obraz. Pomagalo bo.

Prižgite luči Obstaja razlog za to, da sta tema in čas za spanje neposredno povezana. Letos je Raziskovalni center svetlobe v New Yorku opravil raziskavo, v njej pa ugotovil, da ima rdeča svetloba v popoldanskem času učinkovitejši budilni učinek od modre svetlobe. Modra prispeva k bolj umirjeni osredotočenosti, medtem ko rdeča svetloba povzroča bolj ostro pozornost.

Naučite se kaj novega Približuje se popoldanski čas, za sabo imate že intenziven delovni dan, a je še kar nekaj nujnih obveznosti in delovnih nalog, ki jih morate postoriti. Nanašajoč se na raziskavo michiganske univerze je ena od najboljših strategij za nov zalogaj delovnega zagona in energije to, da se naučite nekaj novega. Nič ne bo zbudilo vaše pozornosti in zahtevalo tolikšne zavzetosti kot to, da se naučite nekaj novega. Zato se na primer v takšnem trenutku odločite za boljše spoznavanje programa Excel ali kaj podobnega.

Zasadite rožo Fizična vadba ima prav tako dober budilni učinek. In če med to prištejemo vrtnarjenje, boste dosegli dvojni učinek. Čas boste preživljali na prostem, aktivno, seveda, ob tem pa počeli še nekaj, kar vas veseli. Tako je vrtnarjenje lahko eno od pomembnih energetskih hobijev.

Glasba Glasba vas bo prav tako poživila. Izberite si eno izmed svojih najljubših energičnih pesmi. Če boste zraven še zapeli, bo učinek budnosti tako še večji.

Ne spreglejte