Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2011,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 3. 2011, 9.20

8 let

Aerobika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aerobika je odlična aktivna vadba, na katero se lahko odpravite s prijateljico, saj se bosta ob napačnih gibih prav prijetno zabavali.

Zametki aerobike segajo že v leto 1968, ko je doktor Cooper izdal prvo knjigo z naslovom Aerobika. Od takrat se aerobika pridno razvija v različne vadbe. Koliko smeri se je že razvilo? Malo morje, aerobika pa se pridno povezuje tudi s plesom, saj je trenutno najbolj priljubljena vadba zumba.

Zumba Priljubljena vadba zumba velja za srednje do visoko intenzivno vadbo, ki je močno povezana s plesom. Vadba se prepleta s temperamentnimi ritmi latino plesov, zato je tudi postala tako priljubljena. Se z redno vadbo shujša? Zagotovo, saj se med vadbo zumba porabi tudi 1000 kalorij.

Pilates Skrivnost pilatesa je v tem, da krepi tiste mišice, na katere se pri drugih vadbah "pozabi". Gre za učinkovito vadbo notranjih mišic, ki se jo podkrepi še s posebnim sistemom dihanja. S pravilnim dihanjem se krepijo notranje trebušne mišice, ki pomagajo pri pravilni drži in sčasoma razbremenijo nekatere hrbtne mišice.

Aerobika z eno besedo Pri aerobiki gre za skupinsko vadbo, ki je sestavljena iz določenih korakov. Vadbe so prilagojene znanju, ki ga že imate, zato si je potrebno najti pravo skupino. Med vadbo se uporablja tudi različne rekvizite, kot so step, uteži, palice ali ležalke. Obstajajo različne intenzivnosti vadb, od preprostih step vadb, bodypumpa, body attacka, do TNZ, kjer se bolj posveča mišicam trebuha, nog in zadnjice.

Obstaja vsaj 18 plusov za aerobiko, a naštejmo le glavne: – srce postane učinkovitejše in se krepi, – pomaga pri zmanjšanju telesne teže, – zmanjša tveganje za nekatere bolezni (debelost, sladkorna), – pomaga uravnavati holesterol, – izboljša telesno učinkovitost, – poveča mišično moč in elastičnost, – daje zagon in energijo in – pomaga odpraviti stres ...

Ne spreglejte