Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
14.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto in video: YouTube

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija brezdomci obdarovanje prazniki prazniki božič dobrodelnost advertorial

Torek, 15. 12. 2015, 14.13

2 meseca, 1 teden

Prvošolec, ki je svoja darila namenil brezdomcem

Siol.net

Foto in video: YouTube

Vse, kar si za božič želi šestletni Alex Hovater, so veseli prazniki za vse brezdomce, ki jih srečuje v svojem mestu. Z mamo sta jim pripravila presenečenje, ki mu lahko sledite tudi vi.

Ali tudi vas božično vzdušje navdihuje in nagovarja, da naredite kaj lepega za bližnje in vse preostale, ki jih srečujete na svojih vsakodnevnih poteh? Mama šestletnika iz Kalifornije je delila svojo zgodbo z mediji in, kot pravi, upa, da ji bo sledil še kdo.

Sin od mame zahteval, naj pomaga brezdomcu

Ko sta se prvošolec Alex Hovater in njegova mama Machelle pred kratkim vozila po mestu Bakersfield, je Alex pod mostom opazil brezdomca in sledila so številna vprašanja.

"Najprej je začel spraševati, zakaj mu ne moreva pomagati. Želel je vedeti, ali ta moški pod mostom prav zares živi. Od vsega so ga najbolj skrbele vremenske razmere za življenje pod mostom," je za mrežo abc22 povedala mama Machelle Hovater.

"Mami sem rekel, naj mu prinese vsaj kakšno jakno in prigrizke, božič bo in zunaj je mraz," pa je povedal šestletnik, ki je mamo presenetil s svojo rahločutnostjo. Sinu je hotela omogočiti, da bi lahko uresničil svojo božično željo – brezdomcem polepšati življenje.

Oboje ne gre, zato se je odločil pomagati

Zavedala se je, da bo naletela na finančne ovire, zato je sinu dala izbiro. Darila, ki jih bo dobil za božič, lahko obdrži ali pa deli z brezdomci. Najprej je želel darila obdržati in jih hkrati podariti, kar je seveda neizvedljivo. "Takrat se je odločil, da bo raje pomagal," je povedala Machelle Hovater.

Začela sta pakirati vrečke z vsakdanjimi potrebščinami in toplimi oblačili ter se z darili odpravila po okrožju Kern v mestu Bakersfield. Kaj sta dobila v zameno? Veliko hvaležnih nasmehov in še veliko več, dosmrtno lekcijo o prijaznosti do sočloveka namreč.

"Sin je okusil radost obdarovanja, meni pa se je vrnilo upanje v človečnost," je mama napisala pod posnetek, ki ga je v želji, da bi sprožila verižno obdarovanje brezdomcev, objavila na YouTubu.

Alexovi starši pravijo, da ga bo za božič pod drevescem vseeno čakalo darilo. Menijo, da so za darila za brezdomce porabili 30 odstotkov proračuna za darila.

Nekaj prijateljev je Machelle že pozvala, naj sledijo Alexovemu zgledu. Mu boste sledili tudi vi?

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte