Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 7. 2020,
11.34

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

grozljivka Leigh Whannell Elisabeth Moss TV Telekoma Slovenije

Torek, 14. 7. 2020, 11.34

3 leta, 9 mesecev

Že v videoteki DKino!

Nevidni človek (The Invisible Man)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Nevidni človek | The Invisible Man © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

The Invisible Man © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Zvezdnica serije Deklina zgodba Elisabeth Moss v hvaljeni in na istoimenskem romanu H. G. Wellsa temelječi grozljivki produkcijske hiše Blumhouse o trpinčeni ženski, ki se ne more rešiti nasilnega partnerja niti po tem, ko moški naredi samomor.

ZDA, Avstralija │ 2019 │ 119 min. │ Grozljivka

R: Leigh Whannell│ I: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

IMDb: 7,1/10 │ Rotten Tomatoes: 91 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Cecilia je ujeta v nasilnem razmerju z bogatim znanstvenikom Adrianom. Neke noči ji končno uspe pobegniti iz njunega močno zavarovanega doma.

TV-priporočila: Tom Hanks
Trendi Dvakratni oskarjevec, ki je reševal vojaka Ryana

Adrian si vzame življenje in ji zapusti del bogastva, po nizu grozljivih dogodkov pa Cecilia začne sumiti, da jo preganja moški, ki ga nihče ne vidi.

Fotogalerija
1 / 7

"Prijetno napet košček psihološke groze, čigar najboljši trenutki niso številni živčni preplahi (čeprav so ti v resnici izjemno živčni), ampak tisti tišji, bolj eksistencialni." Leah Greenblatt, Entertainment Weekly

Lov na čarovnice
Trendi To je najodmevnejša skandinavska serija leta

"Film Leigha Whannella je iznajdljiv in pogosto strašljiv ter velik podvig v gledališču grozot za gospo Moss. To je tudi izjemno namerna pripovedka za dobo gibanja #JazTudi." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

Napovednik filma Nevidni človek:

Zanimivosti:

  • Zgodba filma ohlapno temelji na leta 1897 izdanem istoimenskem ZF-romanu angleškega pisatelja H. G. Wellsa.
    Nevidni človek | Foto: Knjiga je doživela že več upodobitev. Prvo je že leta 1933 posnel režiser Frankensteina (1931) James Whale, v prejšnji celovečerni priredbi, filmu Mož brez telesa (2000), pa je glavni lik odigral Kevin Bacon.
  • Film je bil sprva zamišljen kot del Temačnega sveta (Dark Universe).
    Gre za načrtovano serijo povezanih filmov v slogu Marvelovega filmskega vesolja, v kateri bi se morale prepletati zgodbe pošasti studia Universal, a je studio po neuspehu filmov Drakula: Skrita zgodba (2014) in Mumija (2017) te načrte opustil in Nevidnega človeka izdal kot samostojen film.
  • Nevidni človek | Foto: Po prvotnih načrtih bi moral naslovni lik upodobiti Johnny Depp, pozneje so kot kandidata za vlogo omenjali še Armia Hammerja in Alexandra Skarsgårda, nazadnje pa je tega odigral Oliver Jackson-Cohen.
  • Režiser in scenarist filma Leigh Whannell je pred tem režiral grozljivko Zakleti: Novo poglavje (2015) in ZF-triler Nadgradnja (2018), kot scenarist pa se je med drugim podpisal pod prve tri filme iz franšize Žaga.
  • Nevidni človek | Foto: Film je pod okriljem produkcijske hiše Blumhouse Productions produciral mojster sodobnih grozljivk Jason Blum (Noč čarovnic, Zbeži!, Paranormalno, Razcepljen).
  • Čeprav je režiser Whannell po lastnih besedah v preteklosti sodeloval z izjemno nadarjenimi igralci, je bilo sodelovanje z Elisabeth Moss zanj "pravo razodetje".
    Zvezdnica se sicer lahko pohvali z dvema zlatima globusoma. Prvega je prejela leta 2014 za glavno vlogo v miniseriji Skrivnost jezera, drugega pa leta 2018 za glavno vlogo v dramski TV-seriji Deklina zgodba.
  • Ime glavne junakinje, Cecilia, izhaja iz latinske besede caecus, kar pomeni slep oziroma brez oči.
Greš? Grem! (Ideš? idem!)
Trendi Komično potovanje regionalnih zvezd omrežja YouTube

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Fantazijski otok
Trendi Fantazijski otok (Fantasy Island)
Strašila
Trendi Strašila (Haunt)
Koča
Trendi Koča (The Lodge)
Ne spreglejte